Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Bu şekilde ele geçirilmesi ibret vesilesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi ile ilgili, “Dünyanın en tehlikeli ve en sofistike terör örgütünün başının bu şekilde ele geçirilmiş olması herkese ibret vesilesi olduğunu, tabii ki büyük memnuniyet ile karşılıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya’ya ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi ile ilgili, “Bu şunu gösteriyor, teröristler ve terör örgütlerinin başlarının sonu eninde sonunda canlı ya da cansız bir şekilde ele geçirilmektir. Dünyanın en tehlikeli ve en sofistike terör örgütünün başının da bu şekilde ele geçirilmiş olması herkese ibret vesilesi olduğunu, tabii ki büyük memnuniyet ile karşılıyorum.” dedi.

1 Mayıs kutlamaları ile ilgili bir soru üzerine Gül, dünkü kutlamalarının Türkiye’nin geldiği durumu gösterdiğini kaydetti. Gül, “Türkiye’nin her tarafında büyük bir coşkuyla emeğin ne kadar kutsal olduğunu, emeğe ne kadar değer verildiğini hep beraber gösterdik. 1 Mayıs, bayram olarak ilan edilmişti. Bayram niteliğine yakışır şekilde de Türkiye’nin dört bir yanında kutlandı. Bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Bundan sonra da böyle olmasını arzu ediyorum.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, ‘Suriye’de tansiyon düşmüyor. Göç dalgasından bahsediliyor, bu konuda Türkiye’nin hazırlıkları ne noktada?’ şeklindeki sorusu üzerine Gül, Suriye ile sürekli temas halinde olduklarını hatırlattı. Türkiye’nin, Suriye’de reformların ve halkın meşru talepleri doğrultusunda değişimin gerçekleşmesi yönünde yapıcı katkı sağlamaya çalıştığını dile getiren Gül, en kötü senaryolara karşı da tedbirlerin alındığını belirtti. 300 civarında Suriye vatandaşının sınırı geçerek Türkiye’ye sığındığını hatırlatan Gül, “Tedbirler alındığı için onlar yerleştirilecekleri yerlere taşınmış ve yerleştirilmiştir. Ümit ediyoruz ki olaylar gelişmez, Suriye de kardeş kanı dökülmeden reform ve değişiklikler gerçekleşir.” şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]