Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] THY, bir Ukraynalının pilot olma hayalini gerçekleştirdi

Pek çok kişinin uçma hayalini gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY), Ukraynalı Leonid Mateyev’in de pilot olma hayalini gerçekleştirdi.

Ukrayna’nın en çok izlenen TV kanallarından olan Noviy Kanal’ın “Hayallerinizi Gerçekleştiriyoruz” adlı yeni şov programına üvey babasının hayalini yazan Oleksandr Rozvajaev adlı çocuk, üvey babası Leonid Mateyev’in pilot olma hayalini gerçekleştirmesine vesile oldu.

Programın sunucusu birçok kişinin otomobil sürmekten hatta uçmaktan korktuğunu fakat birisinin bırakın uçmayı pilot olmayı hayal ettiğini söyleyerek başlattı.

Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı’na bilgi veren THY Ukrayna Genel Müdürü Erol Akçal; “Ukrayna’daki Noviy Kanal, bir program yapıyor ‘hayallerinizi gerçekleştiriyoruz’ diye. Şu anda Ukrayna’da en çok izlenen TV kanalı. Bir kadının oğlu üvey babasının pilot olma hayalinin gerçekleştirilmesi için her yere mektup yazıyor. En sonunda Noviy Kanal çocuğun dileğini kabul etmiş ve bizle temasa geçtiler. Biz de günübirlik olarak bu adamı ve kanal çalışanlarını aldık Türkiye’ye götürdük simülatörün içerisine koyduk ve adam uçar gibi yaptı. Bir gün misafirimiz oldular bütün masraflarını biz karşıladık. Ertesi günde dönüp geldiler. Adam çok mutlu oldu. Hayatı boyunca unutmayacağı güzel bir anı oluştu” dedi.

Leonid Mateyev’in eşi İnna Mateyeva yaptığı açıklamada; eşi ile 10 yıldır evli olduklarını tanıştığı günden beri tek hayalinin bir uçağı uçurmak olduğunu belirtti.

Simülatörde zor anlar yaşadığı ve çok heyecanlandığı görülen Mateyiv, THY tesislerinde yaşadığı uçuş tecrübesine destek olanlara teşekkür etti. Mateyiv, bütün hayatı boyunca pilot olmak istediğini ve hala bir uçağın kokpitinde bulunduğuna ve uçağı kaldırma tecrübesi yaşadığına inanamadığını söyledi.

Mayıs ayında da Ukraynalı bir çocuğu da Avrupa’da THY’nin sponsoru olduğu basketbol ligine götürecekleri bilgisini veren Erol Akçal, hayalleri gerçekleştirmek kanalı altında bu tür etkinliklere katılmakla birlikte Ukraynalılara, Türklerin kültürel zenginliklerinin misafirperverliklerinin anlatıklarını söyledi.

28 Nisan akşamında prime timeda gösterilen ‘hayalleriniz gerçekleştiriyoruz’ programına konuk olan Erol Akçal, burada Leonid Mateyiv’in ailesine Türkiye’nin herhangi bir noktasına uçmasına imkan veren uçak biletini hediye etti.

Leonid Mateyev’e bir de THY uçak maketi veren Akçal, yeni pilotumuzu kutluyorum demesi üzerine Mateyev sahneden sevinç çığlıkları attı.

Sunucuya da el yapımı bir çini porselen veren Akçal, konuşmasında THY’nin hayalleri gerçekleştirdiğini söyleyerek THY’nin tanıtımını yaptı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

 

Sunucun programı açması

Leonid Mateyev’ib fotoğrafları

THY Ukrayna Genel Müdürü Erol Akçal

Çocuğun Oleksandr Rozvajaev’in konuşması

Leonid’in karısı İnna’nın konuşması

Leonin’in sokak görüntüleri

Üvey oğlu ile kucaklaşması

Havalimanına gidişi

Havalimanı önündeki açıklması

THY bürosundan biletini alması

Uçak yolculuğu görüntüleri

THY tesisleri

Simülatör görüntüleri

Simülatörde zor anlar

Stüdyo görüntüleri

Erol Akçal ile Leonid’in kucaklaşması

THY uçak maketi vermesi

Bilet verilmesi

Leonid’in seçin çığlıkları

Hep birlikte ellerini kaldırmaları

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]