Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı ressamlar Ereğli’de

Zonguldak’ın Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Resim Çalıştayı başladı.

1.Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Resim Çalıştayı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da katılımı ile gerçekleştirildi. Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Festivali’nin 20. yaşını kutlamasını temsilen çalıştaya 19 ülkeden 20 Türk, 20 yabancı ressam katıldı. Sevgi, Barış, Dostluk temalı çalıştayın sanat danışmanlığını Çankırı Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Alaybey Karoğlu yaptı.

Çalıştaya Türkiye, Almanya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Bulgaristan, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Dubai, Pakistan, Hollanda, Macaristan, Gürcistan, İngiltere, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Makedonya’dan gelen sanatçılar katıldı. Sanatçılar 1 hafta boyunca Bozhane Çınaraltı mevkiinde teması “Sevgi, Barış, Dostluk” olan çalışmalar yapacaklar.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık organizasyon hakkında bilgi verirken, resim çalıştayının ilerleyen yıllarda da devam edeceğini söyledi. Çalıştayın ana temasının sevgi dostluk barış olduğunu ve ressamların bir fafta süreyle çalışamalarını sürdüreceğini ifade etti. Posbıyık, şöyle konuştu: “Biz Ereğli Belediyesi olarak bu tür sanatsal faaliyetleri her zaman gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak biz önümüz açılırsa, birileri bu konuda öncülük ederse destekleyebiliriz. Sanatçı arkadaşlar gereğini yaparsa daha büyük bir organizasyonu da yaparız.”

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuşmasının ardından resim çalıştayına katılan sanatçılar ile hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi. Çalıştay 8 Haziran’da sona erecek.

SİNAN KABATEPE | ZONGULDAK – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]