Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İzmirli turizmciler, yabancı gazetecilerle buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “İzmir Destinasyon” çalışması, yabancı medya mensuplarını İzmirli turizmcilerle buluşturacak. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Living İzmir” etkinliğinde İzmir’i ve bölge turizmini yabancı medya mensuplarına anlatma şansı bulacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen çalışma kapsamında, var olan ve potansiyel turizm pazarlarından medya mensupları, eşzamanlı olarak İzmir’e davet edilecek. Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Belçika, İsviçre, Avusturya, İspanya, Polonya, İran, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, İsrail, ABD ve Çin’den gelecek medya mensupları, 14-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında İzmir’de ağırlanacak.

İzmir ve bölge turizmini canlandırmak için yurtdışında tanıtım atağına geçtiklerini belirten ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, bu amaçla ilk kez Frankfurt’ta Alman tur operatörleri ve medya temsilcileriyle çalıştayda biraraya geldiklerini anımsattı. Bu çalıştayda İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin yeterince bilinmediğini, sahip olduğu zenginliklerin yeterince tanınmadığını saptadıklarını anlatan İşler, şu görüşleri dile getirdi: “İzmir turizmi hakettiği yerde değil. Olmak istediğimiz yere göre kötü durumdayız. Bize yakışmayan, haketmediğimiz rakamlarla yetinmek istemiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı oturamazdık. Bu nedenle ETİK olarak yurtdışında tanıtım atağı başlattık. Frankfurt’ta çalıştayda Ege’yi ve bölge turizmini Almanya’daki tur operatörlerine ve medyaya anlatma şansını yakaladık. Alman tur operatörlerini ve turizm medyasını, gelip Ege’yi keşfetmeye ve programlarına koymaya çağırdık.”

Ege Bölgesi’nin tarih, kültür ve tabiat varlıklarını, deniz kum, güneş ve termal varlıklarını dünya insanlarının yararlanmasına sunmak istediklerinin altını çizen ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “12 ay düzenli turizm potansiyelini yakalama çabasındayız. Eşsiz zenginliklerimizi anlatmalıyız. Bunun için tanıtım etkinliklerinin son derece önemli olduğunun bilincindeyiz.” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanıtım bütçesinden İzmir’in ve Ege’nin tanıtımına daha çok pay ayrılmasını istediklerini anımsatan İşler, “Bir kez daha belirtelim ki Ege olarak İstanbul ve Antalya’ya rakip değil, alternatifiz. Ege turizminin gelişmesi için yerel yönetim, merkezi yönetim, kentin kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve sektörün el ele vermesi gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İzmir Destinasyon çalışmasını son derece önemsiyoruz. Bakanlık yetkililerine bu buluşma için şimdiden teşekkür ediyoruz. Living İzmir etkinliğinde birçok ülkeden medya mensuplarıyla biraraya gelecek ve onlara İzmir ve Ege turizmini anlatma şansı bulacağız.” diye konuştu.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]