Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] Çılgın proje Ukrayna basınına bomba gibi düştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “çılgın projem” olarak adlandırdığı ‘ Kanal İstanbul ‘projesi Ukrayna’nın önde gelen basın yayın organları tarafından manşetlere çekildi. Ukrayna medyası haberi, ‘son dakika’ şeklinde izleyicilere duyurdu.

Ukrayna’da yayın yapan çok sayıda haber sitesi, ‘Kanal İstanbul’ haberlerini, Rusça ve Ukraynaca dillerinde okurlarına “21. Yüzyılın projesi” olarak duyurdu.

Kyiv Post: ‘İstanbul’da yeni bir kanal doğuyor’ başlıklı haberinde projenin İstanbul Boğazı’nın trafik yükünü azaltacağına dikkat çekti.

Korrespondent: ‘Türkiye Karadeniz ile Marmara arasına kanal inşa ediyor’ başlığıyla okuruna duyurduğu haberinde; 15 milyon nüfuslu metropolün yeni geçiş yolu olacağını yazdı. Haberde 20 milyar dolara mal olması beklenen projenin detayları ve Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarına geniş yer verildi. Okurların büyük ilgi gösterdiği haberlerin altına yazılan yorumlarda okurlar; ‘Bize de böyle projeler lazım’, ‘Putin şoke oldu’, ‘Bir de Karadeniz’den Akdeniz’e kanal yapsalar ne iyi olurdu’ ve ‘Aferin, Türklere’ gibi çok sayıda projeye destek mahiyetinde yorumlar yer aldı.

Kommentari: ise okurlarına haberi ‘İstanbul’a ikinci boğaz geliyor’ şeklinde duyurdu. İstanbul taşınan büyük miktardaki petrol oranlarına dikkat çekilen haberde, İstanbul Boğazı’nın yükünün hafifleyeceği belirtildi.

UkrBiznes: ‘İstanbul’da, Boğaz trafiğini azaltmak için kanal inşa edilecek” şeklinde verdiği haberde 21’inci yüzyılın en büyük projesi denildi.

TSN TV: ‘İstanbul Boğazı’nın dublörü inşa edilecek’ başlıklı haberde Karadeniz ile Marmara denizi arasındaki bütün gemi trafiğinin İstanbul Boğazı üzerinde geçtiği yeni kanal ile birlikte boğazın yükünün hafifleyeceğine dikkat çekildi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]