Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da ‘Alo Türkçe’ hattı açıldı

Uluslararası Türkçe olimpiyatları Ukrayna tertip heyeti, bu ülkede Türkçe’yi öğrenen 7’den 70’e herkese hizmet verecek örnek bir uygulama başlatarak “Alo Türkçe” hattı açtı.

Heyetten yapılan açıklamada, “Ukrayna’da Türkçe öğretiminin en büyük eksikliklerinden biri materyal eksikliğidir. Bu konuda hem öğretmenlere, hem de öğrencilere çok zengin bir materyal arşivi sunmak, Türkçe öğretiminin kalitesini artırmak ve Türkçe ile ilgili herhangi bir problemi zamanında çözmek üzere 23 Nisan 2011 tarihinden itibaren ‘Alo Türkçe’ hattı kuruldu. (+38) 093 222 01 01 numaralı telefonu çevirenlere, problemlerini çözmek ve gerekli yardımda bulunabilmek için arayanlara, Alo Türkçe koordinatörü Katerina Kurbet ‘Merhaba’ diyecek. Alo Türkçe’ye e-posta üzerinden ulaşmak ve yazışmak isteyenler [email protected] adresine yazabilecekler” denildi.

Bu arada, Ukrayna’da Türkçe-severlere gerekli materyal desteği sağlamak için açılan ‘turkceolimpiyatları.com.ua’ da yüzünü yeniledi. Sitenin Türkçe köşesinde sesli, görüntülü ve yazılı materyaller yayınlanacak. Yine Türkçe öğrenenler için, haftanın fıkrası, karikatürü, tekerlemesi, şiiri ve hikâyesi gibi güncellenen bölümler yer alacak.

Ayrıca 10 günde bir kurumun, bir şahsın veya bir kitabın da tanıtımının yapılacağı web sitesinde yakın zamanda “Ukrayna Türkçe öğretenler ve öğrenenler Kulübü”, “Uluslararası Türkçe Testi” ve “KARTÜRKÇE” gibi bölümler eklenecek.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]