Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO] Ukrayna Paskalya Yortusu’nu kutluyor

Ukrayna’da gece saatlerinde başlayan Paskalya Yortusu kutlamaları Diriliş Pazarı ayiniyle devam etti. Kentlerde ve kırsal kesimde kiliselere akın eden Ukraynalı Ortodokslar, buraya kamış sepetlerde getirdikleri boyalı yumurta ve yiyeceklerini kutsatarak 40 gün süren riyazetlerini açtı.

Bir an önce oruçlarını açabilmek için kiliselere sabahın erken saatlerinden itibaren koşan Hristiyanlar evlerinde getirdikleri başta dışı boyalı paskalya yumurtası olmak üzere bütün hayvansal gıdaları kutsal suyla kutsatmak için adeta yarıştı.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Valeriya Vedinyova, “Bugün düşünebildiğimiz en güzel bayram. Bugün bizim inanışımıza göre Hz. İsa’nın dirilişini kutluyoruz. Benim hissettiklerimi herkesin hissetmesi lazım diye düşünüyorum. Bugün çok mutluyum. Herkeste benim gibi bayramın coşkusunu bütün kalbiyle yaşıyor. Yaşadığımız her gün için tanrıya şükretmemiz gerekiyor. Bu bizim gelenek göreneğimiz değil biz inandığımız için kiliseye geliyoruz” dedi.

Rahiplerin ilahiler söyleyerek kutsadığı insanlar daha sonra yiyecek dolu sepetlerle kilisedeki ayine katıldı.

Ayinin ardından rengârenk boyalı yumurtalar ve ‘paska’ adı verilen çöreklerle piknik alanlarına akın etti. Ukraynalılar, havanın açık olmasından da faydalanarak Paskalya tatilini eş dost ziyareti değerlendirdi.

GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE
Güvenlik tedbirlerinin artırıldığı ülkede İçişleri Bakan Yardımcısı Sergey Pogotov’un yaptığı açıklamada Paskalya Bayramı’nda emniyet birimlerin sıkı rejiminde çalışacağını söyledi.

Polisler 23 – 27 Nisan tarihleri arasında vatandaşların güvenli bir şekilde ibadet edebilmesi için 24 saat nöbet tutuyor. İçişleri Bakanlığı’nın tahminine göre, Paskalya Bayramı kutlamalarına ve etkinliklerine 12 milyonun üzerinde Ukraynalının katılması bekleniyor. Paskalya süresince 33 bin polis ve 4 bin 500 asker vatandaşların huzurunu koruyacak.

20 bine yakın kilise ve mabedin etrafında güvenliğini sağlayacak olan emniyet birimleri otogarlarda ve tren garlarında da görev başında.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kalabalık caddedeki polis aracı

Yollardaki insanlar

Kiliselere akın eden guruplar

Sepetlerle kutsanmayı bekleyen kişiler

İçinde mum yanan sepetler

Kiliseye yardım toplanması

Rahiplerin ilahi söylemesi

Rahibin suyla kutsaması

İnsan portreleri

Başı örtülü küçük kız

Sepetin içindekiler

Açıklamada bulunan Valeriya Vedinyova

Kilise içindeki ayin

Mum yakan insanlar

Kilisenin iç görünümü

Kilise duvarındaki ikonlar

Kilisenin dış görünümü

Cadde

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]