Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da hafta sonu seçim olsaydı kim cumhurbaşkanı seçilirdi?

Ukrayna genelinde yapılan bir ankette “Hafta sonu seçim olsaydı kime oy verirdiniz?” sorusuna Ukraynalıların yaklaşık yüzde 17’si hâlihazırdaki “Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç” şeklinde cevap verdi. Razumkov Araştırma Merkezi tarafından 1-5 Nisan arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, yüzde 3’lük farkla mevcut lider Yanukoviç önde çıkarken ana muhalefet lideri Yuliya Timoşenko’ya oy vereceklerin oranı ise yüzde 13,3 oldu.

Ankette katılanlar devlet başkanı seçiminde; eski Meclis Başkanı Arseniy Yatsenük yüzde 10, Güçlü Ukrayna Partisi Lideri Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Sergey Tigipko yüzde 6,2 oranında, Ukrayna Komünist Parti Lideri Petr Simonenko yüzde 3 ve ulusalcı Özgürlük Partisi lideri Oleg Tyagnibok yüzde 2,8 oranında oy verdi.

Ankete katılanlardan yüzde 32’i ise hiçbir adaya oy vermezken yüzde 11’i ise seçimlerde oy kullanmayacaklarını bildirdi.

Ankete ülke genelinden Kırım Özerk Cumhuriyeti de dâhil olmak üzere 18 yaşından büyük 2009 kişi katıldı.

Anketin yanılma payının yüzde 2,3’ü aşmayacağı belirtildi.

2010 yılı başında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Yanukoviç oyların yüzde 35,32’sini rakibi Timoşenko ise yüzde 25,05’ini almıştı. İkinci turda ise Yanukoviç yaklaşık yüzde 3’lük oy farkıyla cumhurbaşkanı olmuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]