Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Çinliler için tahıl ve sebze yetiştirecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, başkent Kiev’de düzenlenen ,’Uluslararası Nükleer Güvenlik ve Çernobil Kazasını Anma Konferansı’na katılmak için gelen Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Dejiang’ı kabul etti.

Yanukoviç ve Zhang Dejiang başkanlığında toplanan Çin-Ukrayna İşbirliği Komitesi Birinci Toplantısı’nda, Ukrayna ve Çin arasında işbirliğinin geliştirilmesi için hükümetler arası komisyon kuruldu.

Ukrayna ve Çin tarım alanında işbirliğine öncelik verecek. İki ülke temsilcileri arasında imzalanan memorandumla birlikte Çin’e gönderilmek üzere Ukraynalı ve Çinli çiftçiler birlikte tahıl ve sebze yetiştirecek. Ortak zirai faaliyetlerin yanı sıra iki ülke arasında hayvancılık ve veterinerlik dallarında işbirliği de ön görülüyor.

Çin Başbakanı Zhang Dejiang yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Çin arasında 2010 yılında ticaret hacminin 7,7 milyar dolara ulaştığını, 2012 yılında ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Çin ile Ukrayna, ticari-iktisadi alanlarda, bilim-uzay, zirai, kültür ve eğitim dallarındaki işbirliğini geliştirmek istiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]