Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çernobil faciasının 25. yıl dönümünü 50 ülke birlikte anacak

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen ,’Uluslararası Nükleer Güvenlik ve Çernobil Kazasını Anma Konferansı’ başladı. Çernobil faciasının 25’inci yıl dönümünü anmak maksadı ile düzenlenen zirveye 50 ülkeden delegasyon katılıyor.

Zirveye Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano’un da katılması bekleniyor.

Konferansa katılmak için dün Kiev’e AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile yaptıkları görüşmede Çernobil’in hala sürmekte olan etkilerinden söz etmişti.
Türkiye’yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın temsil ettiği konferansa AB tam destek veriyor. Bunlar dışında Polonya, Kazakistan, Hırvatistan, Macaristan ve İsviçre’nin cumhurbaşkanları konferansa katılıyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ise diğer Kiev’i daha geç ziyaret edecek. İki lideri Kiev’e Çernobil Faciası’nın anma törenleri için 26 Nisan’da gelecek.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]