Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] TAV’da skandal: Rahatsız edici haber yapan gazeteciyi kara listeye alın

Havalimanı işletmeciliği yapan TAV firmasının Atatürk Havalimanı’ndaki yetkilileri, şirket aleyhine haber yaptığı gerekçesiyle Cihan Haber Ajansı Muhabiri Seyfettin Koçak’ı kara listeye aldı. TAV’a bağlı Duty Free mağazalarını işleten ATÜ firmasının kurumsal ilişkiler müdürü Filiz Tunaylı, tüm çalışanlarına gönderdiği e-maile, muhabir Koçak’ın fotoğrafını da ekleyerek, “ATÜ hakkında olumsuz haber yapan bu kişi black list’imizde dursun” notunu düştü. Bununla da yetinmeyen TAV, muhabiri açıkça hedef gösteren maili gönderen çalışanı hakkında herhangi bir işlem yapmazken, bu skandal e-maili muhabire ulaştıran kaynağı bulmak için bazı kurum çalışanlarına yönelik takip başlattığı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı’ndaki çağ dışı fişleme, muhabir Seyfettin Koçak’ın ATÜ’nün işlettiği Daty Free mağazalarındaki bazı olumsuzlukları haber yapmasıyla başladı. Haberlerden rahatsız olan TAV ve ATÜ, Koçak’ı Atatürk Havalimanı’nda takip ettirmeye başladı. ATÜ Kurumsal İlişkiler Müdürü Filiz Tunaylı’nın, tüm çalışanlara gönderdiği fişleme mailde, Koçak’ı hedef alan şu ifadeler yer aldı: “Selamlar…ATÜ hakkında sürekli kötü niyetli haber yapan bir kişi. Cihan Haber Ajansı olduğu için sürekli taraflı haber yapıyor. ‘Cami silüeti altında şarap satıyorlar’ ve ‘ATÜ’de satılan şekerlerde domuz jelatini varmış’ gibi… Şimdi de mağazalara girip müşterilere zorla noel baba şapkası takıyorlar diye haber yapmaya niyetli. Her ne kadar aynı görüşteki medyada haber çıkıyor olsa da sizlerin de bildiği gibi google seartch’te aramalarda bu tip haberler süresiz duruyor. ‘Mağazalara sokmayalım’ demem doğru olmaz ama işini kolaylaştırmamak tarafında nasıl sizlerden destek isteyebilirim diye sormak istedim. Basın odasında da diğer tüm basın mensubu arkadaşlar bu ve benzer konulardan dolayı kendisinden şikayetçi. Sizlerin de haberiniz olsun ve Black list’imizde dursun istedim.”

Yaklaşık 3,5 ay önce gün yüzüne çıkan skandal e-maili TAV CEO’su Sani Şener’e mail ortamında ileten muhabir Seyfettin Koçak, “Sekiz yıldır havalimanında haber değeri gördüğüm tüm konuları gazetecilik etiğine dikkat ederek haberleştiriyorum. Ancak, ATÜ’nün şahsımla ilgili kurum içi yazışması beni rencide etmiştir. Kara listeye alınmam için gönderilen mailde fotoğrafım konularak adeta bana terörist ya da aranan bir hırsız muamelesi yapılmıştır. ” şeklinde rahatsızlığını dile getirdi. Bunun üzerine Sani Şener, muhabire geri dönüş yaparak bu maili gönderen Filiz Tunaylı’nın işten çıkartıldığını belirtti. Ancak Tunaylı görevine devam ederken, TAV yetkililerinin mağaza çalışanları arasında skandal e-maili muhabire ulaştıran kaynağı bulmak için inceleme başlattığı ortaya çıktı.

Seyfettin Koçak’ın imza attığı ‘Noel şapkası Atatürk Havalimanı’nda kriz çıkardı’ başlıklı haberde, yılbaşı öncesi dış hatlarda görev yapan TAV personelinin takım elbise üzerine Noel şapkası takılması istendiği, takmayanların işten çıkartılacağı yönünde ikaz aldıkları bilgisine yer verilmişti. Haber üzerine TAV, uygulamayı durdurup işten atılma yönünde personeli ikaz etmediğini öne sürmüştü.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]