Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

[VİDEO] Vizesiz ülke sayısı 58’e çıktı: Ukrayna ne zaman?

Bir ülkeyle daha vizesiz döneme girilmesinin ardından, Türkiye’ye vize uygulamayan ülke sayısı 58’e çıktı. Fakat Ukrayna’da yaşayan Türklerin sorusu ise; Ukrayna ne zaman vizesiz olacak? Bu konuda maalesef henüz atılmış karşılıklı iyi niyet, istek, teklif ve akim kalan resmi girişimler haricinde somut bir adım yok. Bu nedenle Ukrayna vizelerinin ne zaman kalkacağına dair gerçek bir tarih de yok.  Fakat başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye hükümeti, büyükelçilik üzerinden aralıksız ısrarını sürdürüyor ve “Biz bugün bile kaldırmaya hazırız” diyor. Ukrayna da hazır olduğunda vizeler karşılıklı olarak kalkacak.

Öte yandan, Türkiye’ye vize uygulamayan ülkeler arasına Rusya’da eklendi. ABD ve AB ülkelerine vize uygulayan Rusya, Türkiye için artık vizesiz.

Edinilen bilgiye göre, 12 Mayıs 2010’da Ankara’da imzalanan Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair anlaşma, 16 Nisan Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.

İki ülke arasındaki vizesiz dönemin, gerek ticarete, gerek müteahhitlik hizmetlerine, gerekse turizme olumlu yansımaları bekleniyor. Rusya ve Türkiye’nin geçen yıl 26,2 milyar dolar olarak gerçekleşen dış ticaret hacminin, vizelerin kaldırılmasıyla 1 yıl içinde 40 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Uygulamayla bu yıl Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının da 3 milyondan 4 milyona, Türkiye’den Rusya’ya gidecek Türklerin sayısının ise 300 binden 500 bine çıkması bekleniyor.

Anlaşma uyarınca her iki ülke vatandaşları 90 gün içinde 30 günü geçmeyen seyahatlerinde vize uygulamasına tabi olmayacak.

-VİZE UYGULAMAYAN ÜLKELER-

”Antigua, Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvator, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Yemen.”

UkraynaHaber.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]