Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna üniversitelerinden, Fatih Üniversitesi’ne büyük ilgi

Ukrayna’daki Meçnikov Milli Üniversitesi ve Odesa’nın seviyeli üniversitelerinden Milli Pedagoji Üniversiteleri, İstanbul’daki Fatih Üniversitesi ile çok yönlü ikili işbirliği anlaşması imzaladı.

Meçnikov Milli Üniversitesi Rektörü İgor Koval, konuyla ilişkin bilgi verirken, “Son zamanlarda Türkiye ve İstanbul’la gelişmekte olan ilişkilerimiz Fatih Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bu anlaşma ile başka bir boyut kazandı. Fatih Üniversitesi’nin Türkiye’nin ciddi eğitim kuruluşlarından olduğunu biliyoruz. Modern ve seviyeli bir duruşu var. Zaten bazı ikili programlarımız olmuştu. Bundan sonra gelişmiş ölçeklerde çalışacağız.” dedi.

Fatih Üniversitesi ile işbirliği konusunu değerlendiren Milli Pedagoji Üniversitesi Rektörü Oleksey Çebikin ise “4 yıldır Fatih Üniversitesi ile farklı programlarımız oldu. Son iki yıldır Fatih Üniversitesi ile eğitim anlaşması imzalamak istiyoruz ama Türkiye’de YÖK prosedürlerinden dolayı işlemler uzun sürdü. Ama artık Fatih Üniversitesi ile çok yönlü ikili ilişkiler anlaşması imzaladık. İlerideki periyotta İstanbul’la ve Türkiye ile yoğunluğumuz olacak demektir. Bizim için Türkiye ile ilişkileri artırmak kolay ve daha sorunsuz. Fatih Üniversitesi ile anlaşma imzaladıktan sonra 2 öğrencimizi İstanbul’a gönderdik, eğitimlerini orada devam ettiriyorlar” şeklinde konuştu.

Meçnikov Milli Üniversitesi ve Milli Pedagoji Üniversitesi’nin, Fatih Üniversitesi ile imzaladığı çok yönlü işbirliği anlaşmasıyla Türkiye ve Ukrayna arasındaki mevcut kültürel ve eğitim işbirliğini daha ileriye seviyelere taşınmasının amaçlandığı bildirildi.

İmzalanan işbirliği anlaşmasıyla birlikte, söz konusu üniversiteler karşılıklı olarak ilgilendikleri alanlarda; öğretim üyesi değişimi, öğrenci değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, dersler ve elektronik öğrenme yoluyla verilen dersler, seminerlere ve akademik toplantılara katılma, yayınlanan akademik materyallerin ve diğer bilgi kaynaklarının değişimi ve özel kısa dönemli akademik programlar yapabilecek.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]