Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı uzay ürünleri fabrikasını gezdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Sovyetler Birliği’ nden kalma uzay teknolojisi fabrikasını gezdi. Viktor Yanukoviç, Ukrayna’nın Rusya sınır şehirlerinden Harkiv’de bulunan Hartron fabrikasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

İleri teknoloji şirketi Hartron-Arkos Şirketi Kontrol Sistemleri Baş Tasarımcısı Yuriy Zlatkin, Cumhurbaşkanı Yanukoviç’e üretim süreci, fabrikanın işleyişi ve üretilen ürünler hakkında bilgi verdi.Uzay teknolojileri üreten Hartron-Arkos’da Yanukoviç roket taşıyıcıları ve güdümlü roket sistemlerini test aşamalarını yerinde gördü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ocak ayında gerçekleşen resmi Kiev ziyaretinde Viktor Yanukoviç yaptığı konuşmada, özellikle, Türk ordusunun ihtiyaçlarının karşılaması için açılan ihalelere katılmak istediklerini vurgulamıştı. Ukrayna yapımı Dinyeper Roketi’nin 2011’de uzaya fırlatılacak olan Türk uydusunun yörüngeye taşıyacağına dikkat çekmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]