Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Japonya’ya insani yardım göndermeye devam ediyor

Ukrayna, deprem ve tsunami felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Japonya’ya insani yardım göndermeye devam ediyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Aleksandr Dikusarov yaptığı açıklamada, daha önce gönderilen tıbbi malzeme ve battaniye yardımı sonrasında Japonya’nın kendilerine ulaştırdığı acil ihtiyaç duyduğu malzemelerin hazırlanmaya başladığını söyledi.

Aleksandr Dikusarov, “Büyük ölçekli depremden ve tsunamiden etkilen Japonya yönetimi, Ukrayna’dan insani yardım talebinde bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in talimatıyla çeşitli malzemelerden müteşekkil paketlerin hazırlanıyor. Yardımları kısa zaman içerisinde ulaştıracağız” dedi.

Japonya’nın, Ukrayna’dan; maske, filtre ve hava dağıtıcısı gibi insani yardım malzemeleri talep ettiği bildirdi.

Japonya, Ukrayna tarafından daha önce gönderilen 2 bin battaniye ve ilaç yardımı için Ukrayna devletine teşekkür etmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]