Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’nın kapıları 16 Nisan’da vizesiz açılıyor

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan vize anlaşmasıyla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili açıklama, “12 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da imzalanan Rusya Federasyonu Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair Anlaşma 16 Nisan 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.” denildi.

Açıklama şöyle devam etti: “Anlaşma uyarınca geçerli umuma mahsus, hizmet (hususi) pasaportunun hamili Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları giriş tarihinden itibaren, diğer ülkedeki kalış süresi kesintisiz olarak otuz (30) günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak, diğer ülkeye girer, çıkar, ülkeden transit geçer ve ülkede geçici olarak kalırlar. (Diplomatik pasaportunun hamilileri 5 Kasım 1999 tarihli diplomatik pasaportu ile vizesiz seyahatlere dair Rus-Türk hükümetlerarası anlaşması uyarınca vizesiz olarak girerler). Ancak, diğer ülkedeki toplam kalış süresi yüz seksen (180) gün zarfında doksan (90) günü aşmaz.

Kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak, eğitim kurumlarında öğrenime devam etmek veya diğer sebeplerle otuz (30) günden daha uzun süreli ikamet gerektiren durumlar dahil her bir ülkenin vatandaşları diğer ülkeye topraklarına, bu ülke mevzuatına uygun olarak tanzim edilen geçerli belgeler ve vizeyle girerler.”

 

Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]