Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna 2011 yılında rekor seviyede borç ödeyecek

Dünyadaki mali krizde büyük zarara uğrayan ve toplam devlet borcu 56 milyar doları aşan Ukrayna, bu yıl içerisinde 11 milyar dolar borç ödeyecek.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov yaptığı açıklamada, 2011 yılı içerisinde yaklaşık 11 milyar dolarlık borcu kapatacaklarını belirtti. Azarov 2011 yılının Ukrayna’nın bağımsızlık tarihine en yüksek borcun ödendiği yıl olarak geçeceğini söyledi.

Önceki hükümetlerden kalan borç yükü nedeniyle emekli ve kamu personeli maaşına zam yapmakta güçlük çektiklerini ifade eden Azarov, 2012 yılında devletin borç ödemelerine yapacağı harcamaların azalacağını kaydetti. Ekonomik verilere ilişkin konuşan Azarov; “2010 yılı ve 2011’in ilk 2 ayında ekonomi yüzde 5 büyüdü. İnşaat sektöründe hareketlilik yeniden başladı. Vatandaşın reel gelirinde yüzde 10’luk artış kaydedildi. Mal dolaşımı da yüzde 13 oranında artış kaydetti. Söz konusu dönemde bin kilometrenin üzerinde karayolu inşa edildi.” dedi.

EKONOMİMİZ SENEYE KRİZ ÖNCESİNİ YAKALAYACAK
Ülkesi halen iflas riski taşıyan ülkeler içerisinde olan Başbaban Nikolay Azarov, 2012 yılının ortalarında Ukrayna ekonomisinin kriz öncesi seviyeyi yakalayacağını öngördü.

2011 yılını iş dünyası ve iktidar için bir geçiş dönemi olarak niteleyen Azarov 2012’de kriz öncesi duruma geleceklerini ve ekonomideki olumlu değişimlerin bir iki yıl içinde halka yansıyacağı tahmininde bulunuldu.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]