Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Temel Kotil: Avrupa’da olmayan bir ürün getirdik

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Kuzey Afrika ülkelerindeki iç karışıklığın ticari olarak kendilerini olumsuz etkilediğini, onun ötesinde yaşananlara üzüldüklerini söyledi.

THY Genel Müdürü Kotil, geçen yıl sipariş edilen 14 adet Airbus 321-200 tipi uçaktan ilk ikisinin İstanbul’a getirilişi için Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen etkinlikte gazetecilere açıklama yaptı.

Kuzey Afrika ülkelerindeki iç çatışmaların planlarını nasıl etkilediği sorusuna Kotil, “Üzücü bir durum. Libya’ya uçuşları kesmiş durumdayız. Ama Mısır kendini toparladı. Sefer artırıyoruz. Geçen yaz günlük iki sefer yapıyorduk. Bu sene üç sefer planlıyoruz. Üç yıl önce haftalık bir seferdi. Mısır, Tunus kendini toparladı. Cezayir’de acayip bir artış var. Ama yazık ki Libya’daki olaydan dolayı ticari bir zarar görüyoruz. Ama onun ötesinde bir insanlık dramı var. O bizi üzüyor.” dedi.

RADYASYONLA İLGİLİ PROBLEM YOK
Japonya’daki olaylara da çok üzüldüklerini dile getiren THY Genel Müdürü, “İnşallah nükleerde problem çıkmaz. Orada bir miktar piyasa düşmüş. Ama onun yerine başka yere kayıyoruz. THY’nin şöyle bir avantajı var. Biz dünyanın en büyük havayolu değiliz ama kapsama alanında 8’inciyiz. Farklı pazarlardayız. Bir pazarda problem çıkınca hemen Cezayir’e kayması gibi Libya’daki yolcular hemen bir yere kayabiliyor. Onun için diğer havayollarına göre şanslı durumdayız.” izahını yaptı.

Temel Kotil, uçaklarda ilk günden Atom Enerjisi Kurumu tarafından radyasyonla ilgili önlem alındığını, şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılanılmadığını vurguladı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, ilk ikisi teslim alınan ‘Sarıyer’ ve ‘Afyonkarahisar’ adlı Airbus 321-200 tipi uçakların kabin yapısının Avrupa’daki hiçbir havayolu şirketinde olmadığına dikkat çekti.

AVRUPA’DA OLMAYAN BİR ÜRÜN GETİRDİK
Avrupa pazarında çok etkin bir havayolu olduklarını anlatan Kotil, “Avrupa pazarında çalışacak etkinliğimizi artırmak için yeni bir koltuk konfigürasyonu getirdik. Daha öncekilerde business koltukları ikiye ikiydi. Ortada da masası var. O açıdan yolcu çok rahat değildi. Koltuk arası mesafeyi artırdık, genişlettik. Avrupa’dan gelip Uzakdoğu, Rusya, Ukrayna ve Ortadoğu’ya giden business yolcularına beklentilerinin üzerinde bir ürün sunmuş olduk. Bu koltuk dizaynına sahip Avrupa’da hiçbir havayolu şirketi yok. Çıtayı yükseltmiş olduk Onun için bu iki uçağı çok önemsiyoruz. 150 milyar dolarlık Avrupa pazarına bu yeni ürünü biz getirmiş olduk” diye konuştu.

Kotil, İstanbul’a uçuş başlatan Güney Koreli Aisana Havayolları’nın piyasayı ne yönde etkileyeceğine yönelik bir soruya da şu karşılığı verdi: “Aisana Havayolları’nın buraya gelmesi çok pozitif bir anlam ifade ediyor. İstanbul tercih edilen bir hat. Daha öneki yıllarda Atina’yı tercih ediyorlardı. İstanbul’u merkez kabul edip uçtukları için onları tebrik ediyoruz destekliyoruz. Biz de onlarla ortak uçacağız. Otoban genişleyecek. Bir yol genişliyorsa üzerinden geçen yolcu kapasitesi artıyor.”

 

Cihan

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]