Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar, Manisa’da mesir kapma heyecanı yaşadı

471. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında Manisa’da mesir saçım töreni yapıldı.

Geleneksel mesir korteji, hükümet konağı önünden başlayarak Sultan Camisi’ne kadar devam etti. Mehter marşı eşliğinde geleneksel kıyafetleriyle atlar üzerinde padişahı ve Hafsa Sultan’ı canlandıran tiyatro oyuncularının yer aldığı kortej, halkın alkışları arasında yürüdü. Törene onur konuğu ülke olarak Ukrayna katıldı. Ukrayna, Rusya, Makedonya ve Kazakistan büyükelçileri, Özbekistan Büyükelçilik Müsteşarı, KKTC ve Almanya’dan gelen belediye başkanları da törene renk kattı.

Sultan Camisi’ndeki saçım töreninden önce Mesir Tertip Komitesi’nce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği telgraf okundu. Daha sonra Hafsa Sultan’ı canlandıran Melis Yücel, Merkez Efendi’yi canlandıran Tayfun Şengöz’e berat verdi. Ardından çuvallar dolusu mesir macunu, toplanan yüzbinlerce kişiye saçıldı. AK Parti milletvekilleri Mehmet Çerçi ve İsmail Bilen, MHP milletvekilleri Erkan Akçay, Mustafa Enöz ve Ahmet Orhan, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ağabeyi olan Celal Bayar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ünit Doğar, katılanlar arasında öne çıkan isimler oldu.

ŞERİF ERDİKİCİ – ÖMER ORUÇ – MANİSA – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]