Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İsrail, “uzay işbirliğinde” Ukrayna’dan sonra Rusya ile de anlaştı

Ukrayna ile daha önce uzay çalışmaşarı konusunda anlaşamn İsrail şimdi de Rusya, uzay ajansları arasında işbirliğini öngören bir çerçeve anlaşması imzaladı.

Rusya’nın Federal Uzay Ajansı (Roskosmos) Başkanı Anatoly Perminov ile İsrail Uzay Ajansı Genel Müdürü Tsvi Kaplan, sözkonusu anlaşmaya imza koydular. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya’nın İsrail Büyükelçisi Pyotr Stegny de Kudüs’teki anlaşmanın imza töreninde hazır bulundu.

Perminov, imza töreninde iki ülkenin halihazırda uzay alanında karşılıklı avantajlar sağlayan olumlu bir işbirliği bulunduğunu belirterek, İsrail’in 5 uzay aracının Rus’yadan fırlatıldığını, Rusya’nın şimdi de bir İsrailli müşterisi için Amos-5 adı verilen telekom uzay aracını ürettiğini ifade etti.

Anatoly Perminov ayrıca, iki ülkenin uzaydaki işbirliğinin ilk aşamasında olduğunu kaydederek, şimdi tarafların uzay roketi sanayisinin yanı sıra diğer yeni alanlarda da temaslar kuracaklarını söyledi.

İsrail Uzay Ajansı’nın ABD, Fransa, Almanya, Kanada, Hindistan, Ukrayna, Hollanda ve diğer bazı Avrupa ülkeleri ile de işbirliği anlaşmaları bulunuyor. İsrail, Brezilya ve Güney Kore ile de bu alanda işbirliği için anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

Zaman

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]