Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Vietnam, Ukrayna’daki her öğrenciye netbook okullara da internet götürecek

Vietnam telekomünikasyon şirketi “Viettel” Ukrayna genelinde internet ağı için 600 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Güneydoğu Asya turuna çıkan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Vietnam’daki resmi temaslarında, Vietnamlıların ülkesinde internet alt yapısı ve köy okullarındaki öğrenciler de dâhil bütün öğrencilerin netbooklarla donatılmasını konusunda anlaştı.

Ukrayna Devlet Yatırım ve Yatırım Projelerini Yönlendirme Ajansı Başkanı Vladislav Kaskiv yaptığı açıklamada; “Viettel şirketi ile ajansımız arasında 600 milyon dolar değerinde geniş bant internet erişimi altyapısı kurulması konusunda anlaşma imzaladık” dedi.

Vladislav Kaskiv, söz konusu yatırımın projenin beş yıl içerisinde hayata geçmesinin beklendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç ve beraberindeki heyet, 27 Mart’ta Vietnam temaslarını tamamlayacak.

Daha önce bir açıklama yapan, Ukrayna Eğitim ve Bilim, Gençlik ve Spor Bakanı Dmitriy Tabaçnik, eğitime yönelik önemli yasal değişikliklerin yanı sıra teknolojik alt yapıda önemli yenilikler yapılacağını belirtmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev -Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]