Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Kiev İl Eğitim Müdürü: ‘Türkçe yarının dostluk ve kardeşlik teminatıdır’

Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatı, çalışmaları bütün hızıyla devam ederken, Kiev İl Eğitim Müdürü Vera Gorunova, 9. Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Elemelerine katılan bir grup öğrenciyi makamında kabul etti.

Odesa ve Kievli öğrencilerden oluşan 5 kişilik bir grup olimpiyat genel sekreteri İrina Pruşkovskaya ve Ukrayna olimpiyatları koordinatörü Ahmet Aydın eşliğinde Gorunova’yı ziyaret etti.

Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finali 24 Mart Perşembe günü başladı. Farklı 7 bölgeden Kiev’e gelen 120 öğrenci ve öğretmen Kiev’deki “Prilisok” dinlenme merkezine yerleşti.

Öğrencilerle sohbet eden Vera Gorunova, onlara olimpiyatlarda girecekleri kategoriler ve geldikleri şehirler hakkında sorular sordu.

Vera Zinaiivna Gorunova, öğrencilerin Türkçeyi öğrenmelerinden duyduğu memnuniyeti belirterek “Kiev’deki okullarda 28 yabancı dil okutuluyor. İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi birçok dil. Fakat bunlar içersinde en önemli dillerden biri Türkçe. Çünkü İstanbul-Kiev eğitim işbirliğiyle bu ilişkiler devamlı canlı kalmaktadır. Her yıl yüzlerce öğrenci ve idareci İstanbul-Kiev ilçeleri arasında gidip gelmektedirler. Bu ilişkilerde çok aktif rol alan Uluslar arası Meridyen Okulu idarecilerine de çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Gorunova, “15 yıla yakın Türkiye ile ilişkilerimiz bağlamında sizlere şunları ifade edebilirim. Türkçeyi öğrenin. Türkiye bizim yakın komşumuz. Türk eğitimi modern ve çağdaş bir seviyededir. Devlet okullarımızın, Türk okullarıyla ilişkileri güzel. Türk eğitiminde yer alan idarecileri aktif ve çok hoşgörülü, ikili ilişkilere açık insanlardır. Onun için Türk eğitim sistemi ilerlemiştir. Türk insanı yüksek ahlak ve karaktere sahiptir. Ülkemizdeki Türk şirketleri çoğalmaktadır. Öğrendiğiniz bu dil yarının dostluk ve kardeşlik teminatıdır. Hepinize olimpiyatlarda başarılar diliyorum.”dedi.

Olimpiyatlara Doğu dünyası üniversitesinden katılan bir finalist “Hıçkırıklar” isimli bir şiiri,  Odesa Karadeniz lisesi öğrencilerden biri “bu benim son şansım, son mutluluğum” isimli bir şiiri okudu. Olimpiyat finalistlerinden Anastasya Doroşenko da “elbette” adlı şarkıyı seslendirdi. Gorunova, öğrencilerin Türkçelerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Çok samimi bir ortamda geçen görüşmenin sonunda Ukrayna Türkçe olimpiyatları genel koordinatörü Ahmet Aydın, Kiev il eğitim müdürü Gorunova’ya “isminin yazılı olduğu bir Hat” tablo hediye etti. Gorunova’da, Aydın’a Ukrayna’da gücün temsili bir “Gürz” hediye ederek, olimpiyatların ve iki ülke ilişkilerinin hep güçlü olması temennisinde bulundu.  Ziyaret, olimpiyat grubunun Gorunova ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

OLİMPİYAT MEDYA / KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]