Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkçe Olimpiyatları finali bu hafta sonu yapılacak

Her yıl düzenlenen geleneksel Türkçe Olimpiyatları’nın finali geldi çattı. Olimpiyat final töreni 26 Mart cumartesi günü saat 15.30’da başkent Kiev’in Obolon İlçesi’ndeki, Grinçenko Üniversitesi’nde ( Timoşenko sokağı 13 B) başlayacak.

9. Ukrayna Türkçe olimpiyatları yani ‘Sevgi Olimpiyatları’nın mevsimine girdik Ukrayna’da. Her yıl farklı bir coşku ve merak içersinde beklediğimiz bir yandan başlarken hiç bitmesin, diğer yandan da başlamasıyla ‘bir rüzgar gibi geçti’ dediğimiz 9.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finali bu perşembe günü başlıyor. Bahara giriş müjdesinin ilk nağmesi ve zorlu bir kış geçirmiş gönüllerin ilk cemresi ‘Türkçe Olimpiyatları’ 228 finaliste gönlünü açıyor.

Bu yıl olimpiyatların hoş taraflarından birisini de ‘Özel Ödüller’ oluşturuyor. Her yıl geleneksel bir hal alan ‘Diyalog ve Dostluk’ ödülleri geçen yıl Ukrayna’nın ünlü şairi İvan Draç, Şarkiyatçısı ve eski Fransa büyükelçisi Yuriy Koçubey ve Türkolog Egor Halimenenko’ya verilmişti.

2011 Olimpiyat Dostluk Ödülleri, Ukrayna Eğitim, Bilim, Gençlik ve Spor bakan yardımcısı Boris Jibrovsky, Podol Belediye başkan yardımcısı Valentina Mişenko ve İl Eğitim müdürü Vera Gorunova’ya, Diyalog Ödülleri ise Milli Taras Şevçenko üniversitesi rektörü Leonid Huberskiy, Ukrayna Ankara ilk büyükelçisi Egor Turyanskiy ve Boris Grinçenko Üniversitesi Rektörü Viktor Ognevyuk’e verilecek.

Finale kalan resimleri aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz.

Olimpiyat Albümü – Finale Kalan Resimler 2011

Olimpiyatların resmi açılışı 25 Mart’ta saat 10.00 da Taras Şevçenko üniversitesi Filoloji fakültesinde yapılacak.

Olimpiyatlarla ilgili geniş bilgi ve başvuru için http://www.turkceolimpiyatlari.com.ua/ internet sitesi kullanılıyor.

Sorularınız için: Mobil:  +38 093 723 73 10 Faks:  +38 044 463 50 03

e-posta: turkceolimpiyatlari@yahoo. /  [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]