Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı turistler Mısır yerine Türkiye ve BAE gidecek

Mısır’da patlak veren olaylar sonrasında Ukraynalı turistler tatil için; Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Tayland ve İsrail’e yöneldi.

Ukrayna Lider Tur Operatörleri Birliği (ALTU) Başkanı Yelena Şapovalova yaptığı açıklamada Mısır’daki gergin durumdan dolayı Ukraynalı turistlerin Türkiye’ye olan talebinin arttığını söyledi.

Ukraynalı turistlerin, Mısır’ı Eylül-Kasım ve Mart-Mayıs döneminde Türkiye’yi, ise Mayıs-Eylül döneminde tercih ettiğini belirten ALTU Başkanı Şapovalova, Türkiye’deki artışın sezon sonuna doğru netleşeceğini ifade etti.

Şapovalova, Türkiye devletinin de tur operatörlerini desteklediğini belirterek bu rakamın yıllık yaklaşık 5 milyon dolar olduğunu kaydetti.

ALTU verilerine göre Ukraynalı turistin en çok sevdiği destinasyon Türkiye ve Mısır. Türkiye’nin tatil beldelerine her yıl 450 binin üzerinde Ukraynalı tatil için geliyor.

Öte yandan Türkiye, Ukrayna’dan daha fazla turist çekebilmek için karşılıklı vize muafiyeti istiyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]