Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de Türkmenler Nevruz’u kutladı

Nevruz Bayramı, dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Türkmenistan’ın Kiev Büyükelçiliği’nin himayesinde Ukrayna’da üniversite eğitimi gören Türkmen öğrenciler de, Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Kiev Mimarlık Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Nevruz kutlamalarına; Türkmenistan’ın Ukrayna Büyükelçisi Nurberdi Amanmuradov, Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli, Kırgızistan’ın Ukrayna Büyükelçisi Nurbek Aşırov, Pakistan Büyükelçisi, dış misyon şefleri, üniversite yetkilileri ve çok sayıda Türkmenistanlı öğrenci katıldı.

Kutlamalara katılan Milli Ulaştırma Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi Ruslan Hemrayev, “Bu bayram münasebeti ile bütün Müslümanları kutluyorum. Türkiye’de bulunan Türkmenlerin de işlerinde ve hayatlarında üstünlük arzu ediyorum.” dedi.

Halk oyunları oynayan Kiev Mimarlık Üniversitesi Öğrencisi Ayna Nurmuradova ise, “Türkmenistan’da 3 gün resmi tatil ilan edildi. Nevruz’un, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından geçtiğimiz Şubat ayında oy birliğiyle alınan kararla uluslararası nitelik kazanmış olması kutlamalara ayrı bir anlam kazandırdı.” şeklinde konuştu.

Kırgızistan’ın Kiev Büyükelçisi Nurbek Aşırov ise, “Bu bayram Türkmenistan’da bir hafta boyunca kutlanıyor. Türkmen halkı burada da halk oyunlarındaki yeteneklerini sergiledi. Çok renkli ve çok güzel bir program oldu. Bu sayede bir iki saatliğine de olsa Türkmenistan’a gittik.” diye konuştu.

Türkmen öğrencilerin şarkı, türkü, skeç ve geleneksel halk oyunları ile renk kattığı etkinlik, davetlilere Türkmen pilavı ikram edilmesi ile son buldu.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]