Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[TUİD SEÇİM] Özveri ve Emek Grubu’nun projeleri

Uluslararası Türk – Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) genel seçimlerine az bir süre kaldı.

Seçimlerde aday olan işadamı Selami Güner’in içinde bulunduğu  Özveri ve Emek Grubu, gerçekçi ve sağlam projeleri ile seçimlere hazırlanıyor.
Yazılı basın organından (TUİD dergisi), TUİD haber ajansına, derneğin sahibi olacağı bir ofis merkezine kadar çok sayıda projeyi hayata geçirmek için şimdiden çalışmalara başlayan Emek ve Özveri Grubu, programını hem kurdukları www.tuidsecim.com adlı internet sitesinde, hem de işadamları ile yaptıkları görüşmelerde paylaşıyorlar.
İşte Özveri ve Emek Grubu’nun programının birinci bölümü:

DERNEK OFİSİ

• TUİD’i, mülkiyeti kendisine ait olacak bir dernek lokaline kavuşturmak
Bunun TUİD’imiz için bir dönüm noktası oluşturacağına ve kalıcılığına hizmet edeceğine inanıyoruz.

ÖRGÜTLENME

• TUİD’in Ukrayna çapında örgütlenmesini tamamlamak
Hedefimiz, ‘Örgütlenmemiş bölge ve ulaşılmamış Türk İşadamı bırakmamak’ olacak.
Mevcut bölgelerimizi üyelik, yapılanma ve işleyiş bakımından geliştirmek ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeni bölgeler kurmak yönünde çalışmayı hedefliyoruz.

YAZILI BASIN ORGANI

• TUİD’in sesini daha güçlü duyurmak amacıyla, aylık bir dergiyi yayına sokmak
TUİD WEB Sitesi’ne ek olarak, TUİD’e bir de basılı iletişim kanalı kazandırmayı amaçlıyoruz.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

• TUİD Tüzüğü’nde gereken değişiklikleri yapmak
Yaşananlardan edindiğimiz tecrübelerin ışığında, başta ‘Bölgelerin genel kurullarda oy kullanma hakkı’ olmak üzere, tüm tartışmalı hususları en demokratik bir anlayışla sağlam esaslara bağlayacak tüzük değişikliklerini en kısa zamanda hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.

UKRAYNA BİLGİ BANKASI

• TUİD üyelerine, ziyaretçilerimize ve diğer STK’larına yönelik bir ‘Ukrayna Veri Tabanı’ oluşturmak
Gerek TUİD üyelerine ve derneğimizi ziyaret edenlere, gerek ise temas kurulan diğer STK’larına, Ukrayna konusunda en güvenilir ve güncel verilerin aktarılmasına imkan verecek, görsel sunuma da uygun ve sürekli güncellenecek bir ‘Ukrayna Veri Tabanı’ oluşturmanın önemine inanıyoruz. Eksikliği çekilen bu hizmeti en kısa zaman içinde hayata geçireceğiz.

HABER AJANSI

• TUİD Haber Ajansı’nı kurmak
Aslında hepimizin yüreğinde yatan aslanın ‘Türkiye, Türk insanı, Türk Kültürü ve Türk Malı’nın yurt dışındaki imajını yükseltmek’ olduğunu biliyoruz. Bu yüce amaca daha etkin bir katkı yapabilmek amacıyla, TUİD Haber Ajansını kurmak ve bu haber ajansı vasıtasıyla Türk basınından seçilen haberleri günlük olarak, Ukrayna dilinde Ukrayna basın ve yayın kuruluşlarına ücretsiz olarak servis etmeyi amaçlıyoruz.

SAĞLIK REHBERİ

• Türkçe Sağlık Rehberi Yayımlamak
Ukrayna’da yaşayan Türkler olarak sağlık alanında yaşanan zorlukların farkındayız. Zaman zaman hepimiz salık hizmetlerini kullanmak durumunda kalıyoruz. Bu alanda karşılaşılan sıkıntıları azaltmaya yönelik olarak Türkçe bir ‘Sağlık Rehberi’ hazırlayıp bastırmak amacındayız. Her yeni baskısında güncellenecek böyle bir rehberin önemli bir eksikliği dolduracağına inanıyoruz.

YENİ YÖNETİM ANLAYIŞI

• Yönetim Kurulunda görev almayan üye arkadaşlarımızı çalışma gruplarına katarak, geniş tabanlı ve katılımcı bir çalışma anlayışını yerleştirmek
TUİD’de çalışmanın, hizmet üretmenin zevk ve sorumluluğunun her arkadaşımız tarafından yaşanmasının faydalarına inanıyoruz.
Bu inançla, her birinde bir YK üyesi arkadaşımızın görev alacağı, sektörel bazda kurulacak çalışma grupları ile üyelerimizin aktif olarak görev alacakları, katılımcı ve yaygın tabanlı bir çalışma ortamı kurmayı hedefliyoruz.

HER AY BİR ETKİNLİK

• Ekonomik Bilgilendirme toplantılarını geleneksel hale getirip üyelerin bilgi edinimini yükselteceğiz. Ayrıca hem iş alanlarımız hem de diğer sosyal örgütler ile bir araya gelmemizi sağlayacak konuklar ile düzenli olarak birlikte olacağız.

“Özveri ve Emek, Daha Güçlü Dernek”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]