Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya halkı, Erdoğan’ı bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineden çok sayıda bakanla birlikte 15-17 Mart günlerinde Rusya’ya gerçekleştireceği ziyaret, Rusya kamuoyu tarafından da büyük bir ilgi ile izleniyor. Bir aylık süreli ziyaretlerde “Vize muafiyeti” getirecek uygulamanın başlayacağı tarihin ziyaret çerçevesinde ilan edilmesi bekleniyor. Uygulama özellikle Rus turistler ve Türk iş adamları açısından büyük kolaylık getirecek.

Rusya halkı, Cihan Haber Ajansı(Cihan) mikrofonlarına Türkiye-Rusya ilişkilerini ve Erdoğan’ın ziyaretini değerlendirdi. Ticaretle uğraşan İrina Kotova, Rusya-Türkiye ilişkilerinin son dönemde ticari alanda daha da geliştiğini, bir çok Türk şirketin Rusya’da başarılı şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Hafif sanayi, tekstil, gıda ve diğer sektörlerde Türk ürünlerinin Rusya pazarında önemli bir yer edindiğini kaydeden Kotova, “Vizelerin kaldırılmasının turizm ve iş dünyası açısından büyük katkıları olacak. İş adamlarının Rusya’ya daha kolay giriş yapabilmeleri ticari faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecek” dedi. Kotova, Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmesinin ve Rusya ile birlikte büyük projelere imza atıyor olmasının önemine değindi.

Sovyetler Birliği döneminde Türkiye sınırlarında güvenlik görevlisi olarak çalışan Albay Boris Karabutov ise iki ülke arasında vize muafiyeti uygulamasının başlayacak olmasından çok memnun. SSCB döneminde Türkiye ile ilişkilerin iyi olmadığını hatırlatan Karabutov, “Ben zamanında SSCB’nin Türkiye ile olan sınırında çalışmıştım. Bu yüzden çok iyi biliyorum o yılları. Türkiye, NATO üyesi, biz ise Varşova Paktı ülkesi olduğumuz için aramız o kadar iyi değildi. Şu anda ise ilişkiler düzeldi. Çok güzel bir şey bu. Mesleğim açısından düşündüğümde ilişkilerin düzelmesi Rusya’nın güney sınırlarının artık daha güvenli olacak anlamına geliyor” dedi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in Avrupa Birliği ile vizelerin kaldırılması konusunda çalıştığını, ABD’ye de benzer bir öneride bulunduğunu ifade eden Karabutov, “Türkiye herkesten önce davrandı. Türkiye ile vizelerin kaldırılması yönünde atılan adımı Rusya halkı çok olumlu karşılıyor. Bunun turizm ve ticarete önemli yansımaları olacak” tespitinde bulundu.

Üniversite öğrencisi Mihail, her yıl Kırım’a tatil için gittiğini, artık vizelerin kaldırılmasının ardından Türkiye’ye de rahatlıkla gidebileceğini söyledi. İki ülke arasında siyasi liderlerin sık ziyaretlerinin olumlu sonuçlar vereceğine değinen Mihail, “Bir çok sorunu birinci elden ele alma imkanları oluyor. Bir çok Rusya vatandaşı Türkiye’ye tatile gidiyor. Artık biz de daha çok Türk görebileceğiz ülkemizde. Ben ara-sıra Türklerle karşılaşıyorum ve benim hoşuma gidiyor” şeklinde konuştu.

Turizm sektöründe çalışan Tatyana da Erdoğan’ın Moskova ziyaretinin iki ülke arasında ilişkilerin olumlu gittiğinin işareti olarak yorumladı. Kendi sektörü açısından vizelerin kaldırılmasının çok olumlu yansımaları olacağına değinen Tatyana, “Umarım liderler de ziyaretlerini sürekli devam ettirir. İstikrarlı bir şekilde ilişkilerimiz iyi yönde gelişir. Ülkeler arası ticarete de bunların katkısı yüksek olduğunu düşünüyorum. Siyasi ilişkilerdeki başarı, ticaretin gelişmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi çok beğendiğini, ancak fazla da bilgisi olmadığını kaydeden Kamil Şayhutdinov ise Atatürk hakkında bazı eserler okuduğunu ve kendisinin Türkiye için önemli reformlar gerçekleştirdiğini hatırlattı. İki ülke arasında vize muafiyeti ile ilgili uygulamanın başlayacağını duyduğunu kaydeden Şayutdinov, “Bu sıradan halk için çok önemli. İnsanlar rahat rahat seyahat edecek” yorumunda bulundu.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]