Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çernobil mağduru Ukrayna’dan, Japonya’ya nükleer yardım teklifi

25 yıl önce yaşanan Çernobil faciası nedeniyle nükleer felaket tecrübesine sahip Ukrayna, Japonya’ya depremin yaralarının sarılmasında nükleer sorunlar da dâhil olmak üzere her türlü alanda yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Dikusarov yaptığı açıklamada, Çernobil faciası sonrasında ülkesinin radyoaktif kirliliğin ortadan kaldırılması konusunda büyük tecrübe kazandığını belirterek, bu tecrübeyi Japonya ile paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Ukraynalı nükleer enerji konusundaki uzmanları en kısa zamanda göndermeye hazır olduklarını açıklayan Dikusarov, bu teklifi Japonya dışişleri bakanlığına ilettiklerini belirtti.

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Olağanüstü Haller ve Çernobil Bakanlığı’na Japonya’ya yardıma hazır olun talimatı vermişti. Olağanüstü Haller ve Çernobil Bakanlığı ise teyakkuz halinde olduklarını açıklamıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]