Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

BM, gıda fiyatlarında yeni rekor artış bekliyor

Birleşmiş Milletler (BM), yakın zamanda rekor artışlar gösteren uluslararası gıda fiyatlarının yeniden yükseldiği söylendi. BM, fiyatların ilerleyen günlerde daha da artabileceğinin sinyallerini verdi.

BM’nin gıda fiyatları indeksi, Subat ayında yüzde 2.2’lik rekorla 236 puana ulaştı. Bu oran, Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü’nün (FAO) fiyatları gözlemlediği 1990’dan beri en yüksek rakam oldu. Bir çok ülkede karışıklıklara neden olan 2007-2008 gıda krizinde bile rakam 224.1’i görmüştü.

FAO’nun verilerine göre, şeker harici bütün gıdalara zam geldi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da baş gösteren siyasi krizlerin ardından son iki yılın en yüksek rakamlarına ulaşan petrol fiyatları da gıda fiyatlarındaki artışa direk yansıdı. Ekonomistlerde, daha önceki tecrübeleri örnek göstererek, petrol fiyatlarındaki öngürülemezliğin en başta gıda fiyatlarına yansıyacağını söylediler.

Uluslararası Para Fonu (IFM)’de gıda fiyatlarındaki artış üzerine, “aşırı derecede kaygılıyız” açıklamasını yaptı.

Buğday, prinç, mısır gibi tahıllara geçen yıl yüzde 70 oranında zam gelmişti. Doğu Avrupa’daki kuraklık ve Avustralya’da yaşanan sel felaketi ekili arazilere büyük zarar vermişti.

FAO öte yandan, büyük tahıl ambarları olan Rusya, Kazakistan ve Ukrayna’nın, kuraklık ve yangınların ardından tekrar tarıma başladığını duyurdu.

Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]