Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da halkın yüzde 74’ü hastanelerdeki yolsuzluktan şikâyetçi

Sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğu Ukrayna’da halkın büyük bir kesiminin hastanelerdeki yolsuzluktan şikâyetçi olduğu ortaya çıktı.

Başkent Kiev’deki Gorşenin Sorun Yönetimi Enstitüsü, tarafından ülke genelinde yapılan bir ankette, halkın yüzde 74’ü hastanelerdeki yolsuzluktan şikâyetçi olduğunu söyledi. 18 yaşından büyük bin kişinin telefonla katıldığı ankete göre, Ukraynalıların yaklaşık yüzde 69’u geçtiğimiz bir yıl içerisinde ücretsiz olan sağlık hizmetleri için ücret ödedi.

Halkın yüzde 39’u sağlık hizmetlerinin bedava olması gerektiğini savunurken, her dört Ukraynalıdan biri ise aldığı hizmet karşılığında doktorun eline nakit para vermeyi istediğini söyledi. Halkın yüzde 10 ise doktorun eline para vermektense hastane kasasına para ödemekten yana görüş bildirdi.

Ülkede sağlık hizmeti alan vatandaşların yarısı, “doktorlar bizden para istemedi” derken diğer yarısı ise ücretsiz tedavi sonrasında doktorların gayri resmi olarak tedavi parası talep ettiğini ve ödediklerini söyledi.

“Ukrayna’da halkın yaklaşık yüzde 39’u sağlık sigortası uygulamasına geçildiği takdirde yolsuzluğun azalacağını savunurken, yüzde 34’ü ise ne olursa olsun, sağlık sektöründe rüşvetin devam edeceğine inandığını belirtti.

Ukraynalıların yüzde 45’i sağlık sigortası sisteminin geliştirilmesini talep ederken, her 3 vatandaştan birisi ise sistemin bu şekilde devam etmesinden yana görüş bildirdi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]