Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Tarih

Balkan Ülkeleri, Güvenliği ve İşbirliğini Artırmak İçin Balkan Paktı’nı İmzaladı

Balkanlar'ı ele geçirmek isteyen İtalya ve Almanya tehlikesi karşısında dört Balkan devleti Yunanistan, Yugoslavya, Romanya ve Türkiye 9 Şubat 1934’te Atina’da Balkan Anlaşma Yasası imzaladılar. Bu Antanta göre; Balkan ülkeleri birbirinin varlığına saygı gösterecekti. Böylece Balkan ülkeleri sınırlarını karşılıklı olarak güvenceye almış oldular.

Balkan Paktı, 1934 yılında Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya tarafından imzalanan bir güvenlik anlaşmasıdır. Bu anlaşma, Balkan bölgesindeki sınır güvenliğini ve bölgesel barışı korumak amacıyla oluşturuldu. Ayrıca, Pakt ülkeleri arasında ekonomik işbirliğini de teşvik etmeyi amaçlamıştır.

Balkan Paktı, Avrupa’nın o dönemdeki politik durumunun yanı sıra, Türkiye’nin Sovyetler Birliği ile olan sıcak ilişkilerini kızdırarak, bu ülkeler arasında güvenliği ve işbirliğini artırmayı hedeflemiştir. Ancak, Paktın uzun ömürlü bir etkisi olmadı ve II. Dünya Savaşı sırasında çökmüştür.

Nazi Almanyası’nın baskısı altında imzalanan 1940 Craiova Antlaşması’ndan sonra ve 1941 Mihver Devletleri’nin Yugoslavya’yı işgal etmesiyle, Balkan Antantı fiilen ortadan kalktı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]