Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

YSK, yurt dışında oy kullanmaya izin vermedi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmasına izin vermedi.

YSK’nin yurt dışında bulunan vatandaşların oy kullanması yönündeki talepleri değerlendirdi. YSK, tarafından yapılan açıklamada, genel seçimlerde yurt dışında oy kullanmasına teknik alt yapı yetersizliğinden dolayı karşı çıktı.

YSK’nın açıklaması şöyle: “2011 yılı içinde yapılacak XXIV. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde, yaklaşan seçim tarihi ve yukarıda belirtilen hususlar birlikte degerlendirildiğinde, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin sandıkta veya elektronik oylama yöntemiyle oy kullandırmanın seçim tarihi göz önüne alınarak teknik altyapı hazırlıkların tamamlanabilmesinin süre yönünden olanaksız olduğu görüldü. Son gelen bilgiler ısığında belirsizliklerin devam ettiği, seçim takviminin bu belirsizliklere göre oluşturulamayacağı anlaşıldı. Süre yetersizliği dikkate alındığında, bu seçimler için gümrük kapılarında oy kullanmaları gerektiğine karar verildi.”

YSK, 298 sayılı Kanunun 94/A maddesinde yer alan yurt dısı seçmenlerin sandıkta oy kullanma ve elektronik oylama yöntemlerinin ileriki seçimlerde uygulanabilmesi için mevcut komisyonca çalışmalara hemen başlanılmasını da karara bağladı.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]