Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cumhurbaşkanı Yanukoviç, dünya barışı için İstanbul’a gidiyor

İstanbul Üniversitesi Araştırma ve Yardım Vakfı ile Türk Gelecek Araştırmaları Vakfı’nın (TÜGAV) birlikte organize ettiği ‘Değişim Liderleri Zirvesi’ dünyaya yön veren liderleri Türkiye’de buluşturacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliği yapacağı zirveye; Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, ABD eski başkan yardımcılarından Al Gore, eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, eski Malezya Başbakanı Abdullah Badawi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark, eski Meksika Başkanı Vincent Fox, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi, eski Fransa Başbakanı Lionel Jospin, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, İspanya Başbakanı Luis Zapatero ve ABD’li ünlü gazeteci-yazar Stephen Kinzer gibi isimler katılacak.

Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde 14-15 Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenecek zirvede küresel ekonomiden dünya barışına, farklı inançlardan medya bağımsızlığına, uluslararası diplomasiden enerji ve çevre politikalarına kadar birçok konuda oturumlar gerçekleştirilecek. Zirveyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen TÜGAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, Değişim Liderleri Zirvesi’ni her yıl tekrarlanacak bir ‘İstanbul Dünya Politik Forumu’na dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Özgüç, “Bu zirve ile; dünya liderlerinin her yıl İstanbul’da bir araya geldiği, küresel ve bölgesel işbirliğine yönelik farklı görüşlerin gündeme getirildiği, dünyanın gelecek öngörülerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı, güç dengelerindeki değişimin sorgulanacağı, etkin ve sürekli bir platform oluşmasına imkân sağlanacak.” dedi. Ahmet Eyüp Özgüç, küresel ticaretteki gelişim ve değişim alanlarının görüşülerek, yeni stratejiler oluşturulması ve işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi amacı ile zirve süresince iş konseylerinin de düzenleneceğini belirtti. Amerika İş Konseyi, Ortadoğu İş Konseyi, Avrasya İş Konseyi ve Afrika İş Konseyi olmak üzere düzenlenecek toplam 4 iş konseyine, sınırlı sayıda davetli katılacak.

Ekonomi Servisi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]