Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dinamo Kiev – Beşiktaş:1 – 0 (İlk yarı)

Stat: Valeriy Lobanovskiy
Hakemler: Tony Chapron, Emmanuel Boisdenghien, Michael Annonier, Fredy Fautrel
Dinamo Kiev: Shovkovskiy, Danilo Silva, Vukojevic, Popov, Shevchenko, Yarmolenko, Milevskiy, Gusev, Eremenko, Yussuf, L.Almeida
Beşiktaş: Rüştü, İsmail, Sivok, Hilbert, Bobo, Guti, Necip, Ferrari, Ernst, Almeida, Aurelio

Avrupa kupasında 150’inci karşılaşmasında, Beşiktaş maçın ilk dakikalarında defanstaki açığından dolayı ilk golünü yedi.
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçının Beşiktaş ve Dinamo Kiev maçının ilk yarısı tamamlandı. Ognjen Vukojevic’in 3’üncü dakika attığı gol ile Dinamo Kiev ilk yarıda 1-0 öne geçti.
Termometrelerin eksi 10 dereceyi gösterdiği Kiev’de bir taraftan da kar yağışı devam ediyor.
Soğuk hava koşulları nedeniyle ve ilk maçta alınan 4-1’lik galibiyet nedeniyle Dinamo Kiev-Beşiktaş maçında Valeriy Lobanovskiy Stadı’nın tribünleri dolmadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Dinamo Kiev ile yapılan UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında İbrahim Toraman’ı yedek soyundururken, savunmanın göbeğinde Ferrari-Sivok ikilisine şans tanıdı.
Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle siyah-beyazlı camianın tepkisini çeken İtalyan futbolcu Ferrari, Schuster tarafından Dinamo Kiev maçında ilk 11’de oynatıldı.

BOBO İLK 11’DE
Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan Brezilyalı forvet Bobo, Dinamo Kiev karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Bobo, Almeida ile birlikte forvete yakın oynarken Schuster Aurelio, Necip ve Ernst’i orta alanda görevlendirip önlerinde de Guti’yi oynattı. Savunmanın sağında Hilbert, solunda ise İsmail görev aldı.

Beşiktaş’ta 18 kişilik maç kadrosunda 2 yedek kaleci yer aldı. Cenk ve Umut yedek kulübesinde otururken kulübede yer alan diğer futbolcular ise Nobre, Ekrem, İbrahim Toraman, Onur ve Erhan oldu.
Bu arada Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Quaresma, kırmızı kart cezası nedeniyle Dinamo Kiev karşısında forma giyemedi.

DİNAMO KİEV’DE TEK DEĞİŞİKLİK
Dinamo Kiev ise sahaya İstanbul’daki kadrosundan tek değişiklik yaparak çıktı. Teknik direktör Yuri Semin, İstanbul’da sakatlanan Mikhalik’in yerine Popov’u oynattı.

Kiev’deki soğuk havaya maçtan 2 saat önce başlayan kar yağışı da eklenirken, bu durum futbol oynamayı zorlaştırdı. Kiev’de maç öncesinde sıcaklık eksi 8-9 derece civarında seyrederken, futbolcuların yanı sıra tribünlerin üstünün açık olması, seyircileri de zorladı. Bazı futbolcular uzun çoraplar giyerek maça çıkarken, Ukraynalı bazı taraftarların maça battaniye ile geldikleri gözlendi.

TÜRK TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaş’ın ilk maçtaki 4-1’lik yenilgi nedeniyle tur şansı az olmasına rağmen siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. İstanbul ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelen yaklaşık bin Beşiktaş taraftarı, kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]