Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Odesa da Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanıyor

9. Ukrayna Türkçe Olimpiyatları finali için hazırlıklıklara ara verilmeden devam ediliyor. Bu yıl 24-26 Mart tarihleri arasında Kiev’de gerçekleştirilecek finaller için Ukrayna genelinden  21 kurumdan 193 öğrenci kayıdını yaptırdı. Oldukça çekişmeli geçmesi beklenen finallere Odesa bu yıl daha da iddialı katılacak.

Odesa’dan Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi, Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi, Çernomorskiy Lisesi ve Yeni Dünya Dil Merkezinden 42 kişi bu olimpiyatlar için kayıtlarını yaptırdı. Çalışmalarının sonuna yaklaşan  Türkçe sevdalıları bu yeteneklerini Ukrayna finallerinden önce Odesalılarla paylaşmayı planlıyor. Bu plan çerçevesinde 25 Şubat Cuma günü saat 17.00’de Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi tiyatro salonunda “Türkçe Kültür Şöleni” düzenlenecek. Şölende olimpiyata hazırlık yapan öğrenciler fianller için hazırlamış oldukları şarkı, şiir, halk oyunları, tiyatro ve skeçlerini burada sahneleyecek. Geçen yıl büyük bir başarı elde eden Odesa bu yıl da aynı performansı sergilemek için büyük bir gayret sarf ediyor.

Türkçe Kültür Şöleni organize komitesi 25 Şubat’ta yapılacak olan programa tüm Odesalıları davet ediyor.

Odesa Türkçe Kültür Şöleni
Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi
Fransuzkiy Bulvar 24/26 Odesa
25-02-2011 saat 17.00

Zeynep Tekten – Ukrayna Haber – Odesa

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]