Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Ukraynalı gazeteciden Türk meslektaşlarına: Sizi susturmalarına izin vermeyin

Kırım kökenli Ukraynalı ödüllü gazeteci Sevgil Musayeva, sansür yasasının gazeteci ve aktivistleri korkutmayı amaçladığını söyleyerek, toplumun tüm kesimlerine mücadele çağrısı yaptı.

Time Dergisi tarafından 2022’nin en etkili yüz isminden biri seçilen Ukraynalı ödüllü gazeteci Sevgil Musayeva, AKP hükumetinin TBMM’den geçirdiği sansür yasası hakkında konuştu. Yasa ile her kesimden insana korku salmak istendiğini belirten Musayeva, ‘’Tüm gazetecilerin, sivil aktivistlerin ve aktif insanların sesini kesmek istiyorlar. Bu çok korkunç bir girişim. Sizi susturmalarına izin vermeyin.”’ diye konuştu. Bold Medya’dan Necdet Çelik’in haberi:

AKP RUSYA’YI ÖRNEK ALMIŞ

Benzer yasanın birkaç yıl önce Rusya’da hayata geçirildiğini hatırlatan gazeteci Sevgil Musayeva, ‘’Rusya, bunda başarılı oldu. Ne yazık ki birçok insan, paylaşımları yüzünden tutuklandı. Toplum sosyal medyada paylaşım yapmaya korktu. Galiba Türk makamları, bunu başarmak istiyor.’’ tespitinde bulundu.

AKP hükumeti için önümüzdeki seçimlerin hayati olduğuna işaret eden ödüllü gazeteci, ‘’Muhalif kesimler için 1-2 yıl öncesine göre daha zor bir dönemdeyiz. Ancak hükumet bilsin ki zorla başaramayacaklar.’’ mesajı verdi.

MUHALİFLERE “MÜCADELE EDİN” ÇAĞRISI

Bu kritik süreçte muhaliflere düşen görevin mücadele olduğunu dile getiren Sevgil Musayeva şu tavsiyede bulundu: ”Biz savaşmayı, haklarımızı ve demokrasimizi korumayı seçtik. Siz de buna çabalamalısınız, yoksa ileride her şey çok daha zor olacak.”

SEVGİL MUSAYEVA KİMDİR?

Kırım kökenli Ukraynalı gazeteci Sevgil Musayeva, Ukrayinska Pravda (Ukrayna Gerçeği) adlı haber sitesinin yayın yönetmenliğini yürütüyor. Ukrayna ile Rusya arasında 8 aydır süren savaşa dair verdiği sıcak haberler nedeniyle Musayeva, Time dergisi tarafından 2022 yılında dünyanın en etkili 100 kişisi listesinde yer aldı. Evli ve bir çocuk annesi olan Musayeva’nın yönettiği site, yerel dilde ve İngilizce yayın yapıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]