Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de hayvanlara özel telefon hattı geliyor

Çok sayıda evcil hayvanın bulunduğu Ukrayna’da global krizin etkisiyle hayvanlarına bakamayan kişilerin hayvanlarını sokağa bırakmaları ve atmaları sonucunda oluşan problemler açılacak bir telefon hattı ile çözüme kavuşacak.

Kiev Kamu İdaresi tarafından kurulan ve Mart ayından itibaren çalışmaya başlayacak telefon hattını vatandaşlar, hayvanların barınma sorunları, kötü davranış, teklif ve şikâyet gibi çeşitli konularda arayabilecek. Telefon ile yapılacak başvurular Kiev Kamu İdaresi ‘Hayvan kimlik merkezi’ tarafından kabul edilecek. Gelen talepleri uzman kadro durum tespiti yaptıktan sonra hızla müdahale edecek.

Kiev Belediyesi’nden yapılan açıklamada, son dönemde vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıkları ve bu sorunu özel bir telefon hattının kurulması ile çözüme kavuşturmayı planladıkları belirtildi. Yetkililer yaptıkları açıklamada sosyal kontrol sisteminin uygulaması ile birlikte hayvan barınma kurallarını ihlal edenlerin tespitinin kolaylaşacağı ve trajik sonuçlarını önlemek mümkün olacağı bildirildi.

Hafta içi 9:00 ila 18:00 arası 332 ve 134 numaralı telefonlardan vatandaşlar hem hayvanlar ile ilgili konsültasyon hem de hayvanları kötü barındırma konusunda şikayet edebilecek. Danışma ve konsültasyonlara hemen cevap verilecek. Şikâyetler ise sıraya konularak cevaplanacak. Daha sonra şikâyet sahibine yazılı olarak geri dönüş yapılacak.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]