Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ve Türkiye terörle mücadelede işbirliğini artıracak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev’in daveti üzerine Moskova’ya geldi. İki ülke içişleri bakanları terör ve aşırılıklarla mücadele, uyuşturucu kaçakçılığını önleme ve diğer güvenlik konularında bakanlıklar arası ilişkilerin geliştirilmesini kararlaştırdı.

Atalay’a Emniyet Genel Müdürü Oğuzhan Köksal, Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek eşlik ederken, görüşmelerde Mayıs 2010’da Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in Türkiye ziyaretinde bakanlıklar arasında imzalanan işbirliği anlaşması ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, iki ülke içişleri bakanları arasında oluşturulan Ortak Komite’nin en son 2009’da yapıldığına dikkat çekerek, yeni toplantının kısa sürede Türkiye’de yapılması konusunda fikir birliğine vardı. Görüşmede önümüzdeki dönemle ilgili bir yol haritası da çıkarılırken, uyuşturucu ile mücadelede somut adımlar atıldı. Atalay ve Nurgaliyev polislerin eğitimi ve iki ülke polis akademileri arasında öğrenci değişimi konularını da ele aldı.

Rusya İçişleri Bakanlığında yapılan yazılı açıklamada da Türkiye ile uluslararası organize suçlarla ve aşırıcılıkla mücadelede kurumlar arası işbirliğinin etkin hale getirilmesi ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü bünyesinde işbirliğinin artırılmasının ele alındığı belirtildi. İki ülke İçişleri Bakanları Moskova Domodedovo havalimanına gerçekleştirilen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı da dikkate alarak, terörle mücadelede uluslararası ortak çabalarının önemine vurgu yaptı.

Rus bakana başsağlığı dileyen Atalay, işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti. Türkiye İçişleri Bakanı, Rus meslektaşına 26 kasımda İstanbul’da polisin Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan’a sahte içki ve sigara bandrolü basan bir şebekeye yönelik düzenlediği operasyonu ile ilgili de bilgi verdi.

St. Petersburg temaslarını iptal eden Atalay’ın beraberindeki heyetle birlikte Moskova’da özel bir polis eğitim merkezini ziyaretinin ardından bu sabah Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Kasım 2009’da Birinci Global Yol Güvenliği Bakanlar Konferansı’na katılmak üzere Moskova’ya gelen Atalay, Nurgaliyev’le görüşmüş ve Rusya İçişleri Bakanını Türkiye’ye davet etmişti. Nurgaliyev de Mart 2010’da Türkiye’ye ilk kez bir ziyaret gerçekleştirmişti.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]