Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko, Obama ve Biden ile telefonda görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ABD Başkanı Barack Obama ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonda görüştü.

Görüşme esnasında Poroşenko, Malezya Havayollarına ait uçak faciasında ABD vatandaşlarının da hayatını kaybetmesi nedeniyle, Obama nezdinde Amerikan halkına başsağlığı diledi. Poroşenko aynı zamanda Hollanda ve Malezya başbakanları ile görüştüğünü ve söz konusu ülkelerden geniş çaplı araştırma için uzmanları davet ettiğini belirtti.

Bu trajedinin bütün dünyayı sarstığını belirten Obama, Ukrayna’nın bir an önce şeffaf bir şekilde araştırılmasına açık bir şekilde yaklaşmasını takdir etti. ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu’ndan uzmanların da gönderilmesi imkânlarını görüşeceklerini ifade eden Biden ise uluslararası araştırma komisyonunun bilgece bir çözüm olduğunu belirtti. Görüşme sonucunda ABD’nin uluslararası araştırma komisyonunda aktif bir şekilde yer almaya hazır olduğu kaydedildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]