Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna tahıl ihracatında dünya liderleri arasında

Sovyetlerin tahıl ambarı olan Ukrayna bağımsızlığından sonrada bu konumu devam ettirerek tahıl ihraç eden ülkeler arasında dünya liderleri arasında yer aldı.

Ukrayna Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl ülkede yaşanan kuraklık nedeniyle üretimin düşmesi ve ihracata kota konmasına rağmen arpa ihracatında dünya 3’üncüsü, mısır ihracatında dördüncü ve buğday ihracatında ise altıncı olduğu bildirildi.

2010 yılının elverişsiz hava şartlarından dolayı Ukraynalı çiftçiler toplam 39 milyon 200 bin ton tahıl hasat etti. Hasat mevsiminin sona ermesi akabinde Ukrayna dışarıya 7 milyon ton tahıl ihraç etti. İhracatta ilk sırayı buğday, arpa ve mısır aldı.

Ukrayna hükümeti 31 Mart 2011’e kadar tahıl ihracatın kota koymuştu.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]