Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Dışişleri Bakanı Grişçenko, Nisan’da Türkiye’ye geliyor

47. Münih Güvenlik Konferansına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko görüştü. Bakanlar ikili görüşmelerde Nisan ayı sonunda ‘Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’ ilk oturumunun hazırlıkları için Türkiye’de buluşma karar aldı.

Nisan ayında buluşacak olan Davutoğlu ve Grişçenko, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı’nı yürüten Türkiye’nin, dönem başkanlığını 11 Mayıs’ta Ukrayna’ya devri sırasında da bir araya gelecek.

Mart ayında da taraflar dışişleri bakanları yardımcıları seviyesinde karşılıklı etkileşim ve Avrupa ile entegrasyon konularını görüşmek için bir araya gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kiev’e Ocak ayında yaptığı ziyareti esnasında iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin gelişmesi için gereken yapılması anlaşmalar ve işbirliği öncelikleri belirlenmişti. Başbakan Erdoğan, Ukrayna ile serbest ticaret anlaşması ve vizelerin kaldırılması hususunda yapılacak anlaşmaların ilişkilerin gelişiminde önemli rolü olacağını söylemişti.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]