Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev, Brüksel ile Minsk arasında yapıcı rol oynamak istiyor

Avrupa Birliği (AB) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yaptırımlarını arttırdığı Belarus’a, güney komşusu Ukrayna’dan destek geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Dikusarov, ülkesinin Belarus’ta iktidarın gözaltında tutuğu muhalifleri serbest bırakması halinde, Minsk ve Brüksel ilişkilerinin düzelmesi konusunda rol alabileceğini bildirdi.

Dikusarov yaptığı açıklamada; “Ukrayna, Belarus’un gözaltına aldığı muhalif partilileri bir kısmının kısa bir süre önce serbest bırakmasını olumlu karşıladı. Ukrayna olarak inanıyoruz ki 19 Aralık 2010’da Belarus’taki gösteriler sırasında gözaltına alınan bütün muhaliflerin serbest bırakılması, Minsk ve Brüksel arasındaki diyalog ve işbirliğinin tekrar başlamasına zemin hazırlayacaktır. Ukrayna tarafı olarak Belarus ve AB arasında işbirliğin devamı için gerekli desteği sağlamaya hazırız” dedi.

AB ve ABD, Belarus’a karşı yaptırım uygulama kararı almıştı. Bu yaptırımlar çerçevesinde AB üye ülkelerine 158 Belarus yetkilinin girişi yasaklanmıştı. Söz konusu kişilerin ilgili ülkelerdeki bankalarındaki hesaplarının dondurma kararı verildi.

19 Aralık 2010’da Belarus’ta yapılan seçim sonrası başkent Minsk’teki Bağımsızlık Meydanı’nda toplanan muhalefet, toplu protesto eylemleri yapmıştı. Çıkan olaylarda kolluk kuvvetlerinin gözaltına aldığı 600 kişi arasında 7 cumhurbaşkanı adayı da yer almıştı.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]