Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Zihnizi aktif tutmak için 5 faydalı beyin egzersizi

Formda kalmak için egzersiz yapmanın yanında zihninizi de aktif tutmak için beyninizdeki bağlantıları ve nöral ağları da geliştirmelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Askmen isimli internet sitesinde yer alan habere göre, her gün beyninizin 5 büyük zihinsel fonksiyonunu başarılı bir şekilde çalıştırmanız için çeşitli egzersizler ve aktiviteler var.

Fikirlerimiz 5 temel zihinsel fonksiyondan oluşuyor; hafıza, dikkat, dil, görsel-uzamsal yetenekler ve idari fonksiyon. Keskin bir zekaya sahip olmak için bu 5 fonksiyonu harekete geçirmek ve etkili şekilde egzersiz yaptırmak gerekiyor:

Hafıza: Beyinde hafızayı canlı tutmak için çeşitli egzersiz türleri var. Hafızanız zayıflamaya başladığında zihinsel yeteneklerin de yavaşladığını anlarız. İyi bir hafızaya sahip olmak için beyninizi düşündüğünüzden de kolay şekilde çalıştırmalısınız. Müzik dinlemek sadece eğlenceli değil, hafızanızı geliştiren ve yetenekleri inşa etmeye yardım eden asetilkolin seviyesini artırıyor.

Dikkat: Hafıza okuduğunu anlama, gürültüye ve karmaşıklığa rağmen konsantrasyon gibi tüm zihinsel aktivitelerde ciddi bir rol oynuyor. Rutin işlerimizi değiştirerek dikkatimizi geliştirebiliriz. İşe gidiş yolunuzu, masanızı düzenleme şeklinizi değiştirin. Bu, alışkanlıklarınızdan kurtulmanızı ve daha fazla dikkat etmenize yardım eder. Koşarken sesli kitap dinlemek gibi birleştirilmiş aktiviteler zihninizin aynı süre zarfında daha fazla çalışmasını sağlar.

Dil: Dil aktiviteleri bizim hatırlama, anımsama ve kelimeleri anlama yeteneğimizi geliştirir. Ayrıca akıcılığımızı, dilbilgisi yeteneğimizi ve sözcük bilgimizi dener. Düzenli egzersizle yeni kelime bilginizi artırabilir ve alışılmış kelimeleri daha kolay hatırlayabilirsiniz.

Görsel-uzamsal yetenek: Renkli ve 3 boyutlu bir dünyada yaşıyoruz. Görsel bilgileri analiz etme çevremizle hareket etme açısından gereklidir. Bu zihinsel fonksiyonu çalıştırmak için bir odada yürümeyi ve 5 nesne ve yerlerini beyninize yerleştirmeyi deneyin. Odadan çıktığınızda 5 nesnenin ne olduğunu ve nerede durduğunu hatırlamaya çalışın. Kolay mı? İki saat bekleyin ve tekrar hatırlamaya çalışın. Bu hafızanızı kullanmak için sizi zorlayacak ve beyninizi bir noktada odaklamaya çalışacaksınız.

İdari fonksiyon: Farkına varmasanız da siz karar verirken, varsayım oluştururken ve hareketlerinizin muhtemel sonuçlarını göz önüne alırken mantığınızı ve muhakeme yeteneğinizi kullanırsınız. Bir arkadaşınızla birlikte geziye çıkmakzihinsel performansınızı geliştirecektir. Video oyunları da problem çözme ve strateji oluşturma yeteneklerine yardım eder.

 

ASKMEN – ZAMANONLİNE

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]