Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım Müftülüğü, Vahabilik ve benzer akımlarla mücadele kararı aldı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Cumhuriyeti Müftülüğü, Kırım’daki Müslümanları ve diğer vatandaşları Vahabilik gibi çeşitli dini hizipler ve cemaatlerin etkisinden korumak için harekete geçti. Kırım Müftülüğü geliştirdiği özel bir program ile din üzerinden spekülasyon yapan, halk içinde fitne çıkartan dini cemaatler etkili bir şekilde durdurmayı hedefliyor.

Kırım Müftülüğü’nden yapılan açıklamada “Uzun zamandır siyasiler ve devlet adamları bu konuda ciddi tedbirler almak yerine sadece konuştu. Böylece din adına hareket eden Kırım Müftülüğü olarak farklı cemaatlere karşı tek başına karşı koyma kararı aldık. Müftülük olarak imam tayin ettiğimiz camilerde imamların görevini yapmasına engel olan imamlara baskı yapan farklı grupların baskısıyla karşı karşıya kalıyoruz” denildi.

Kırım Müftülüğü, Ukrayna’daki devlet adamları ve siyasetçilerin bazı dini cemaatlerin bölücü hareketleri ve zararlı yapılanmasının farkında olmasına rağmen bu türden akımları durdurmak için hiçbir şey yapmadığını iddia etti. Müftülük devletin bu umursamaz tavrının kötü niyetli cemaat ve akımların gelişmesine ve yayılmasına zemin hazırladığını savundu.

Dini örgütlerin çoğalmasına karşı devletten umduğunu tepkiyi bulmayan Kırım Müftülüğü vatandaşlardan, İslam dini üzerinde spekülasyonlar yaparak ailelerin dağılmasına, milletin parçalanmasına, örf ve adetlerin terk edilmesine, Müslümanların kafirlikle suçlanmasına yol açan aşırıların durdurulması istedi.

Müftülük halktan bu türden akımların teşkilat yapısı hakkında bilgi toplamalarını ve kendilerine ulaştırmaları çağrısında da bulundu.

2010 Temmuz ayı itibariyle nüfusu 45 milyon 415 bin kişi olan Ukrayna’da Müslüman sayısı ise 500 binin üzerinde. Ukrayna vatandaşlarının yaklaşık yüzde 84’ü Ortodoks, yüzde 10’u Katolik, yüzde 2’si Protestan, yüzde 0,6’sı ise Musevi.

Yunus Erdoğdu – Kiev- Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]