Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Yanukoviç ve Erdoğan iş konseyine katıldı

Ukrayna’da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko ile birlikte 15. Türk-Ukrayna İş Konseyi Ortak Toplantısı ve İş Forumu’na katıldı.

Ukrayna İş ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen forumda konuşan Erdoğan, iki ülkenin işbirliğinin yükseltilmesi konusuna vurgu yaptı.

Tarih boyunca iki ülkenin yollarının defalarca kesiştiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşmasının yapılması, vizelerin kaldırılması ve bunların geri kabul anlaşması aynı anda imzalanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç, ülkesinin en önemli ticari ortaklarından birisinin dünyanın en büyük 20 ekonomisi içinde yer alan Türkiye olduğunu ifade etti.

Yanukoviç, forumda şöyle konuştu: “En yakın zamanda ikili ticaret hacmini 10 milyara çıkarmayı hedefledik ama Sayın Erdoğan bunu 20 milyar olarak hedefi koydu. Başbakan Erdoğan ile bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bunun için yeni fikirler, yaratıcı yaklaşımlar gerekiyor. Ukrayna reform yolunda, yatırım şartlarının pekiştirilmesi için yoğun çalışmalar yürütüyor.” dedi.

Forum’da Yanukoviç ise Türk işadamlarının Ukrayna’daki faaliyetlerini anlattı. Ukraynalı lider, Donetsk Bölgesi’nde rekor denilebilecek kadar kısa bir sürede modern bir stadyum inşa eden ENKA, Doğuş inşaat, Turkcell ve kilometrelerce yol yapan Onur inşaatın yaptığı işlerden övgü ile bahsetti ve Türk işadamlarının iş yapma şartlarını iyileştirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç ayrıca; 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan; Kiev, Harkov, Donetsk ve Lviv şehirlerinde, altyapı, turizm ve otelcilik sektörlerindeki projelere Türk şirketlerinin yardımcı olabileceğini kaydetti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]