Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan 600 iş adamıyla geldiği Ukrayna’da Kırımoğlu ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beraberinde yaklaşık 600 iş adamından oluşan bir heyet ile Ukrayna’ya geldi. Başbakan Erdoğan acil olarak kendisiyle görüşmek isteyen Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu kabul etti.

Başbakan Erdoğan’a eşi Emine, kızı Sümeyye Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik etti. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler İnter Continental Otel’e yerleşti.

Başbakan ile beraberinde gelen bakanlar Ukrayna’da faaliyet gösteren işadamları ile otel lobisinde bir süre görüştü. Başbakan Erdoğan daha sonra otelde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kırımoğlu daha önce yaptığı bir açıklamada, Başbakan Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmeden önce Kırım Tatarlarının yerleşim sorunları gibi bir dizi konuda acil görüşme talebinde bulunmuştu.

Resmi temaslarına yarın başlayacak olan Başbakan Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmelerde bulunacak.

Erdoğan ve Yanukoviç’in başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, Türkiye ile Ukrayna arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey kurulmasına ilişkin ortak açıklamayı imzalanması bekleniyor.

Kiev’deki temasları çerçevesinde, Başbakan Erdoğan’ın yarın Türk-Ukrayna İş Konseyi Toplantısı’na katılması öngörülmekte.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]