Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

UKRAYNA İLE VİZELER BU YIL İÇİNDE KALKACAK

Erdoğan’ın ziyaretiyle birlikte bir başka müjde de vize konusunda geldi. Karşılıklı olarak her iki ülkeye giriş vizelerinin kısa süre içinde kaldırılmasına ilişkin liderler mutabakata vardı.

Bunun yanında serbest ticaret anlaşmasının da altyapısı oluşturulacak. Hem vize, hem de serbest ticaret anlaşmasının diğer anlaşmalarla birlikte süratle yürürlüğe konulması planlanıyor.

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği kurulmasına yönelik imzalanan anlaşmanın önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Yanukoviç ise; “Bu olay iki devletin halklarının bugünün ihtilaçlarını karşılamak için gereken bir cevap. Bu konseyin ikili düzeyde sürdürdüğümüz işbirliğinin önünde bir önemli koordinasyon mekanizması olması konusunda anlaştık.”dedi.

Viktor Yanukoviç konuşmasına özellikle Türkiye’deki savunma ihalelerine olan ilgilerinden söz etti, Türk ordusunun ihtiyaçlarının karşılama için ihalelere katılmaya hazır olduklarını aktardı. Ukrayna yapımı Dinyeper Roketi’nin 2011’de uzaya fırlatılacak olan Türk uydusunun yörüngeye taşıyacağını dikkat çeken Yanukoviç, Ukrayna’nın yeni ürettiği muharebe tankı, savaş uçakları ve füze üretimi yaptığına vurgu yaptı.

 

Bütün gelişmeler detayları ile gelecek….

 

 

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]