Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Harkiv ile Gaziantep kardeş oluyor…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna’nın Krakov şehirleri arasında kardeş şehir protokolü öncesinde ‘Niyet Anlaşması’ imzalandı.

Krakov heyetini Gaziantep’te görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, “Ukrayna’nın Krakov şehrinin kardeşi olmak bize gurur verecektir. Tarihi, kültürel ve ekonomik alanlarda iki şehir arasında ilişki tesisi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

‘Gaziantep’in yemekleri ile dünya mutfağında ayrı bir üne sahip olduğunu’ belirten Göksen, “Ülkelerin adları ile anılan ünlü mutfaklar vardır ama Gaziantep mutfağı ile ünlü ender şehirlerdendir. Bu lezzet çeşitliliğini tadan misafirlerimiz mutlaka kilo alarak ülkelerine dönüyorlar.” diye konuştu.

Krakov Belediye Başkan Yardımcısı Igor Terekhov, ‘Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından izletilen kısa tanıtım filminde Krakov şehri ile Gaziantep arasında birçok benzerlik gördüklerini’ söyledi. Terekhov, “Krakov, Ukrayna’nın eski başkenti, şu andaki ikinci büyük kenti. Ukrayna’nın en büyük sanayi şehri olma unvanına sahip kentimizde uçak, tank imalatının yanı sıra uzay sanayisinde kullanılan parçaların imalatı yapılıyor.” dedi.

Gaziantep ile Krakov arasındaki benzerliklerden birisini de iki şehrin sınır şehri olduğunu söyleyen Igor Terekhov, “Siz Suriye’ye, biz Rusya’ya 40 kilometre mesafe ile sınır komşusuyuz. İki şehir arasında kardeş şehir ilişkisi tesis etmek için her şey var. Kültür, sanat, spor başta olmak üzere daha birçok konuda ilişki geliştirilebilir.” diye konuştu.

2010 yılında Krakov’a, AB Konseyi tarafından ‘Avrupa’nın En Faal ve Düzenli Şehri’ ödülünün verildiğini hatırlatan Krakov Belediye Başkan Yardımcısı Igor Terekhov, “Ödülü yetkililerimize konseyin dönem Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi. Bu ödülü Türklerin elinden almak bizi çok mutlu etti.” dedi.

Geçmişte hakemlik yaptığını, FİFA kokartı ile Türkiye’de de maç yönettiğini belirten Igor Terekhov, ‘2012 yılında Krakov kentinde oynanacak Avrupa kupası maçları için yeni bir stat yaptıklarını, bu statta Türk Milli takımını da görmek istediklerini’ belirtti.

Konuşmaların sonunda ‘Niyet Protokolüne’ imza atan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen ve Krakov Belediye Başkan Yardımcısı Igor Terekhov bunun iyi bir diyalogun başlangıcı olması temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, günün anısına konuk Belediye Başkan Yardımcısı ve Yabancı Yatırımlardan Sorumlu Danışmanı Vlademir Billyi’ye, Gaziantep’e özgü bakır işi ürün hediye etti. Igor Terekhov da Başkan Vekili Ünsal Göksen’e, Krakov’un görüntülerini içeren bir albüm hediye etti.

Niyet Anlaşması imza törenine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Krakov Belediye Başkan Yardımcısı Igor Terekhov, Krakov Belediyesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Entegrasyon Uzmanı Konstantin Kurdiavtsev, Belediye Başkanlığı Yabancı Yatırımlardan Sorumlu Danışmanı Vlademir Billyi, Türkiye-Ukrayna İş Adamları Derneği Karkov Şube Başkanı Zeki Aşkar da katıldı.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]