Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı oto hırsızlarının gözdesi Lada oldu (FOTO)

Ukrayna’da geçtiğimiz 2010 yılında en çok çalınan araba markası trafik polisine göre Lada, sigortacılara göre ise Lexus oldu. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de trafik polisinden yapılan açıklamada 2010 yılı içerisinde başkentte 554 otonun çalındığı ve bu araçlardan 312’sinin bulunduğu bildirildi.

Trafik verilerine göre en çok çalınan araba listesinin başında Rus yapımı Lada marka arabalar ilk sırada. Lada’nın bütün modellerini hırsızların rahatlıkla yürüttüğünü belirten trafik polisi geçtiğimiz yıl 98 Lada aracın çalındığı bilgisini verdi.

En çok çalınanlar listesinde Lada’ya göre daha güvenli olan Mitsubishi ikinci sırada, üçüncü Toyota dördüncü ise Ukrayna yapımı Daewoo yer aldı.

Ukrayna polisi en çok oto hırsızlığını perşembe, cuma, cumartesi günlerinde akşam ve gece saatlerinde çalındığını tespit etti.

Öte yandan Ukraynalı sigorta şirketi ACK “INGO UKRAYNA” uzmanları ise 2010 yılının ilk dokuz ayında en çok çalınan arabaların sırayla; Lexus, Skoda ve Daewoo olduğunu açıklamıştı. Sigortacılara göre en çok çalınan süper lüks Lexus arabalar fiyatlarının uçuk olması ve pazara girişinin gecikmesi nedeniyle Türkiye’de henüz yeterince tanınmıyor.

Bununla birlikte polisin ve sigortacıların oto hırsızların tercihleri listesinde değişmeyen marka Daewoo oldu.

Ukrayna genelinde oto hırsızlarının en faal oldukları şehirler ise; Kiev, Lviv, ve Lugansk şehirleri olarak belirlendi.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]