Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Life:) kapsama alanını geliştirecek…

Turkcell 2011’de yaklaşık 1.7 milyar lira yatırım yapacak. Bunun 300 milyon lirasını uluslararası iştiraklere, 450 milyon lirasını ise Superonline’a gidecek. Gelirin yüzde 84’ü de Türkiye’den sağlanacak.

Türkiye’nin önde gelen GSM operatörlerinden Turkcell, 2011 yılında da yatırımlarını sürdürecek. Londra’da yatırımcı ve analistlere yapılan sunuma göre Turkcell, bu yıl 1.7 milyar liralık yatırım yapacak. Yatıranların 300 milyon lirası uluslararası iştirakler için, 450 milyon lirası ise Superonline için planlanıyor. Yatırım harcamalarının 2011’de, Türkiye’deki 3G yatırımları, Superonline’ın fiber optik yatırımları ile Ukrayna (Life:)) ve Belarus’taki kalite kapsama alanlarına yönelik olacağı belirtildi.

FATURALI YÜZDE 62 ARTAR

Verilen bilgiye göre, Turkcell 2011’de yüksek tek haneli büyüme hedefliyor. Gelir büyümesinin ise Türkiye’deki ses ve data kullanımındaki yükseliş ve iştiraklerin katkısının artmasından kaynaklanacağı açıklandı. Şirket, 2011’de faturalı abonelerinin yüzde 62’ye yükselmesini, ön ödemeli abonelerinin ise yüzde 38’e gerileyeceğini tahmin ediyor. Turkcell, 2011’de gelirlerinin yüzde 86’sını Türkiye’den, yüzde 14’ünü ise iştiraklerden gelmesini bekliyor.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ TWITTER’DA

Turkcell, iletişim sorunlarını en kısa yoldan çözmek isteyen müşterilerine Tvvitter’da “@Turk-celI Hİzmet” hesabı üzerinden hizmet verecek. ©TurkcelI Hİzmet hesabı üzerinden ulaşılabilen Turkcell Müşteri Hizmetleri için Turkcell bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekip, müşterilerin Twitter üzerinden ulaştırdığı sorularına hızla cevap vererek en kısa sürede çözüm üretecek. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, ”Markayla müşteri arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor ve tüm müşterilerimizi hizmetle buluşturabilmek için değişen müşteri davranışlarını da gözlemleyerek sosyal medyayı bir diyalog kanalı olarak görüyoruz” dedi.

RUS ALFA ORTAĞI TELENOR’U SAF DIŞI BIRAKMAK İSTİYOR

Türkiye’de Turkcell’in de hissedarı olan Rus Alfa, şimdi de Norveçli ortağı Telenor ile kriz yaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda Turkcell’in yabancı ortaklarının şirketi ele geçirme operasyonuyla ilgili şok belgeler ortaya çıkmıştı. Belgelere göre Rus Alfa Group, Turkcell’i sadece temettü dağıtan bir şirket haline dönüştürmek amacıyla Finlandiyalı TeliaSonera ile gizli bir plan yürütmeyi hedeflemişti. Ancak o planın ortaya çıkmadığı görüldü.

OY HAKKI DÜŞECEK

Rus Alfa Group, şimdi benzer bir sorunu Norveçli ortağı Telenor’un başına açtı. Alfa ve Telenor’un Vimpelcom adı altında ortak bir şirketi bulunuyor. Alfa Group, bu ortak şirketin Mısırlı Wind Telecom’a hisse satış hesapları yapıyor. Hesaplar tutarsa şirkete 3’üncü ortak olarak yüzde 20’lik payla Mısırlılar alınacak. Bunun karşılığında ise Norveçli Telenorun hisseleri yüzde 39.6’dan 31.7’ye düşecek. Oy hakkı ise 36’dan 25’e inecek.

İPLER KOPABİLİR

Buna karşılık yüzde 20 hissesi bulunan Mısırlı Wind’in oy hakkı yüzde 30.6 olacak. Norveç tarafı anlaşmayı son derece saçma buluyor. Rus Alfa’nın bu genişleme planının yeni bir kriz yaşattığını söyleyen Reuters’ın haberine göre iki ortak arasındaki ipler önümüzdeki hissedarlar toplantısında tamamen kopabilir.

 

BUGÜN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]